Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обрано предстоятеля помісної церкви в Україні

15 грудня 2018 р., 19:24

Митрополита Епіфанія підтримали більшість учасників Собору.

Епіфаній отримав титул митрополит Київський і Всієї України. Йому буде вручено томос про автокефалію української церкви.

Об'єднавчий собор у Києві обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем помісної православної церкви в Україні.

Про це оголосив зі сцени міністр культури Євген Нищук, коли із Софійського собору під перегук дзвонів виходили президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл.

Епіфаній набрав більшість голосів у другому турі голосування на Об'єднавчому соборі. Його конкурентами були митрополит Вінницький і Барський Симеон (УПЦ МП) і митрополит Волинський і Луцький Михайло (УПЦ КП).

Епіфаній отримав титул митрополит Київський і Всієї України. Тепер 6 січня обраний предстоятель повинен отримати томос про автокефалію для Об'єднаної православної церкви в Україні з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

У свою чергу президент України Петро Порошенко оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

"Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яка тільки що відбулася у Святій Софії", - заявив він.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві проходив Об'єднавчий собор, на якому повинні були створити помісну православну українську церкву і вибрати її предстоятеля.

На засідання прибули два митрополити УПЦ МП - Олександр (Драбинко) та Симеон. Всього в Соборі взяли участь 192 людини, з яких по 64 архієреи, священики і миряни.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp