Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Німеччина розпочала поставки самохідних гаубиць в Литву

15 грудня 2018 р., 21:11

Німецька самохідка PzH 2000 в Литві.

Решта 16 артилерійських систем PzH 2000 Німеччина передасть литовським військовим до кінця 2019 року.

Німеччина доставила на базу артилерійського батальйону литовської армії в місті Рукле дві модернізовані самохідні гаубиці PzH ​​2000. Про це повідомило Міноборони Литви у четвер, 14 грудня.

Самохідки придбані в рамках договору, який був укладений у вересні 2015 року та передбачає поставку в цілому 18 артилерійських систем.

В умовах сучасних військових конфліктів, зокрема в Україні, "ефективна артилерія - одна з найважливіших оборонних, і водночас таких, що стримують опір", сказав заступник міністра оборони країни Гедрімас Йеглінскас. На його думку, німецькі гаубиці "безсумнівно зміцнять оборонний потенціал литовської армії".

Очікується, що 16 гаубиць, які залишилися, Німеччина передасть Литві до кінця 2019 року. Німецькі фахівці вже навчили литовських військових поводження з САУ PzH 2000.

Раніше на озброєнні литовського батальйону перебували 105-мм гаубиці, які могли вражати цілі на дистанції близько 11 кілометрів. Нові гаубиці PzH2000 дозволять збільшити дальність ураження до 40 кілометрів.

Нагадаємо, в жовтні ЗМІ повідомили, що в Україну надійшла велика партія американської летальної зброї і боєприпасів, включно з ракетами.

При цьому єдиною офіційною летальною зброєю США, поставлену в Україну, є ПТРК Javelin, які були отримані в квітні. Україна отримала 37 установок і 210 ракет на суму 47 млн ​​доларів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp