Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко звернувся до закарпатських угорців

18 грудня 2018 р., 10:50

Каже, що не проти їх знань мови.

Президент зізнався, що до 1997 року не розмовляв українською.

Як повідомляють журналісти Української правди, такий мовний камінгаут Порошенко зробив на зустрічі зі студентами та творчою інтелігенцією в місті Дніпро.

— Хочу сказати, щоб ні в кого не було ніяких ілюзій: до 1997 року я не говорив українською мовою. Я народився в Одеській області, в селі у бабці був суржик, навчався я весь час російською. Я є яскравою демонстрацію того, що якщо треба, ти спокійно спілкуєшся українською, – сказав Порошенко.

Також глава держави не оминув своєю увагою і закарпатських угорців. Порошенко підкреслив, що не приймає позиції, наприклад, закарпатців, які хочуть, щоб їхні діти навчалися виключно угорською.

— Я за, щоб вони знали угорську, але якщо вони не будуть знати українську, а уявіть собі, що 75% цих дітей провалили тест на українську мову… То хто ж їх дискримінує? За цих українців я теж буду боротись, захищаючи їхні права вільно спілкуватися угорською, якою я, до речі, крім koszonom (дякую –ред.) нічого не знаю. Але все ще попереду, – значив президент.

Також Порошенко знову нагадав, що володіє ще 5 мовами.

— Зараз, коли я їжджу до країн Східної Європи, я не потребую перекладача. Я хочу, щоб так мали можливість спілкуватися всі українці, – сказав Петро Порошенко.

Mukachevo.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp