Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Комітет ВР схвалив продовження мораторію на землю

20 грудня 2018 р., 08:15

Парламент розгляне питання про продовження заборони на відчуження сільгоспземель 20 грудня.

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував прийняти законопроект про продовження заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це у вівторок, 18 грудня, повідомив заступник глави комітету Олександр Бакуменко, повідомляє РБК-Україна.

"На сьогоднішньому засіданні розглянуті всі законопроекти про продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення. Комітет підтримав законопроект №9355-5", - повідомив парламентарій.Нардеп зазначив, що розробниками цього законопроекту були в більшості члени аграрного комітету."Цей законопроект передбачає продовження мораторію на один рік. А також обов'язкове внесення Кабміном закону про обіг землі ... Все решта законопроектів комітет відхилив, рекомендувавши прийняти за основу один - №9355-5. Але комітет надав свій висновок, а в залі будуть розглядатися всі законопроекти ", - пояснив заступник голови комітету.Відзначимо, на сьогоднішньому засіданні парламенту до порядку денного було включено 16 законопроектів про продовження мораторію на продаж земель. Прийняття рішення з даного питання очікується у четвер, 20 грудня.

Нагадаємо, 22 травня Європейський суд з прав людини ухвалив, що заборона в Україні на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення порушує Європейську конвенцію з прав людини. Уряд країни має вжити законодавчих заходів для скасування мораторію.А 2 листопада стало відомо, що Конституційний суд України відмовився розглядати подання групи нардепів про скасування заборони на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.Також ЗМІ повідомляли, що в уряді доручили прискорити зняття мораторію на землю. Профільні відомства повинні представити відповідний законопроект на розгляд Кабміну до кінця року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp