Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Під Києвом заступника голови селища затримали на хабарі $20 тисяч

19 грудня 2018 р., 12:51

Затримання чиновника в Київській області.

Гроші чиновник вимагав за прийняття на сесії селищної ради позитивного рішення про передачу в оренду земельної ділянки.

У Київській області затримали 35-річного чиновника - заступника голови селища, який вимагав та отримав частину неправомірної вигоди в сумі 2300 доларів США через посередника-адвоката. Про це в середу, 19 грудня, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зокрема, правоохоронці задокументували злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди посадовими особами Калитянської об'єднаної територіальної громади.

"Правоохоронці на місці злочину затримали 35-річного чиновника - заступника селищного голови, який вимагав та отримав частину неправомірної вигоди в сумі 2300 доларів США через посередника-адвоката. Іншу частину неправомірної вигоди в сумі 500 тисяч гривень фігуранти отримали під виглядом благодійної допомоги, але фактично планували використовувати на свій розсуд", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, грошові кошти чиновники вимагали у представника юридичної особи одного з товариств за прийняття на сесії селищної ради позитивного рішення про затвердження проекту землеустрою щодо передачі в оренду земельної ділянки площею п'ять гектарів для розміщення складських приміщень.

Зазначено, що зараз за місцем роботи та проживання затриманого чиновника тривають обшуки.

"Також під час проведення обшуку в службовому кабінеті одного з начальників Калитянської об'єднаної територіальної громади виявлено та вилучено гроші в сумі 500 тисяч гривень, які були передані в якості неправомірної вигоди за узгодження проекту землеустрою. Наразі вирішується питання про затримання 50-річного чиновника. Тривають слідчі дії", - резюмували у відомстві.

Раніше співробітники СБУ затримали в Миколаївській області директора територіального Центру соціального обслуговування однієї з районних держадміністрацій під час отримання хабаря.

Також повідомлялося, що СБУ затримала керівника Дніпровського загону воєнізованої охорони АТ Укрзалізниця, підозрюваного у вимаганні 400 тис. гривень хабаря і крадіжці вугілля, пально-мастильних матеріалів і металу з вагонів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp