Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Москві обговорюють якості нового президента України

19 грудня 2018 р., 14:05

У МЗС РФ налаштовані на нормалізацію відносин з Україною після виборів президента.

Росія з повагою сприйме вибір українських виборців на президентських виборах, якщо вони будуть вільними і демократичними, стверджують в МЗС РФ.

Для Москви важливо, щоб новий президент України був готовий до конструктивного діалогу з Росією. Про це сказав статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, повідомляє РИА Новости в середу, 19 грудня.

"Для нас важливо, щоб обраний політик був готовий до конструктивного діалогу з Росією і відповідав за взяті на себе зобов'язання", - заявив він в інтерв'ю агентству.

Карасін зазначив, що Росія з повагою сприйме вибір українських виборців на майбутніх в 2019 році президентських виборах, якщо вони будуть вільними і демократичними.

Відповідаючи на питання про те, чи буде Москва готова до взаємодії з Петром Порошенком в разі його переобрання на посаду президента, Карасін сказав: "Гадати не будемо. Давайте дочекаємося завершення в Україні президентської виборчої кампанії і дізнаємося ім'я її переможця".

За його словами, Росія налаштована на нормалізацію і розвиток відносин між двома країнами "на основі прагматичної взаємодії і з урахуванням справжніх інтересів наших народів".

Нагадаємо, в листопаді президент РФ Володимир Путін заявив, що нинішня влада України не здатна вирішити проблему Донбасу. За його словами, Росія буде вести переговори з будь-яким новим керівництвом країни після виборів.

Також Путін стверджував, що не відповідає на спроби Петра Порошенка поговорити телефоном, тому що не хоче брати участь у його виборчій кампанії та участь в "нехитрих комбінаціях" українського президента.

У свою чергу Порошенко заявив на прес-конференції, 16 грудня, що Путін відмовляється від спілкування з ним, "тому, що йому немає чого сказати".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp