Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Свята на порозі: Де і за скільки купити ялинки (ФОТО, ВІДЕО)

20 грудня 2018 р., 12:30

Про головні атрибути свята.

До Нового Року залишилось рівно два тижні. Ужгородці та жителі області вже "на повну" готуються до свят:планують святкові меню, підбирають наряди та подарунки. Редакція 0312.uа вирішила допомогти своїм читачам та підготувала підбірку локацій, у яких нині можна придбати ялинку: живу, складену з гілочок чи навіть висаджену в горщик. Детальніше - у матеріалі наших журналістів.

Свою ялинкову "інспекцію" наші кореспонденти вирішили почати із основних ринків Ужгорода. І, відзначимо, ми були здивовані тим фактом, що у традиційних для Ужгорода місцях, де в попередні роки у цей час вже активно торгували зеленими красунями, цьогоріч виявилося... порожньо.

Так, на ринку бiля «Бiлочки» ялинки станом на ранок понеділка, 17 грудня, все ще не продавали.

У "Новому" районi, на базарчику навпроти ТЦ "Токiо", поки що ялинки можна придбати тiльки в одного продавця. Це зiбранi iз гiлок ялиночки: меншi вартують 50 грн, бiльшi - 100 грн.

Дещо різноманітніший вибір уже є на площi Корятовича, а саме – на перетинi Корятовича i Фединця. Тут уже продають першi ялинки – зiбранi iз гiлочок. Одна така ялинка, придбана у центральній частині міста, коштуватиме вiд 100 до 500 грн, залежно вiд розмiру.

Найбiльший вибiр ялинок в Ужгороді наразi на П'яному базарi: там можна знайти ялинку на будь-який смак та рiст: великi (500-600 грн.), середнi (200-300 грн.), маленькi (вiд 60 до 150 грн.).

Окрiм того, ялинки придбати можна i на паркiнгу бiля ТЦ "Дастор".

Висота ялинок тут починається вiд 1.5 метра, цiна - вiд 850 грн. Усi дерева вирощенi за європейськими стандартами, завезенi в Ужгород із плантацiй Чехiї та Данiї. Кожну ялинку запаковують у спецiальну сiтку для зручного транспортування. Можна придбати також пiдставку, яка коштує 250 грн.

Крiм того, уже третiй рiк поспiль на Закарпаттi практикують оренду ялинок у горщиках – ви берете таку ялинку, прикрашаєте, а пiсля свят повертаєте ялинку у лiсове господарство. У Закарпатському обласному управлiннi лiсомисливського господарства журналiсту 0312.ua повiдомили, що цього року орендувати такi ялинки можна тiльки у Великобичкiському лiсомисливському господарствi (Рахiвщина) – це єдине лiсництво у Закарпатськiй областi, в якому практикують вирощування новорiчних ялинок у горщиках. Там пiдготували 50 таких ялинок. Середня вартiсть такої ялинки у горщику висотою 1м – 600 грн.

Відзначимо також, що Закарпатське обласне управлiння лiсомисливського господарства повiдомляє, що лiсiвники до свят пiдготували 21 тисячу ялинок. Детальнiше можна переглянути у їхнiй iнфографiцi:

Нагадуємо, закарпатські лісівники наголошують, що купувати ялинку слід тільки з спеціальним чіпом, який можна перевірити навіть на смартфоні. Він містить унікальний код, по якому, через мережу інтернет, покупець може дізнатись про походження придбаної новорічної ялинки.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp