Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що заважає дітлахам відпочивати у "Смерековому камені"? (ФОТО)

12 серпня 2014 р., 13:40

Цьогорічний відпочинок дітлахів опинився під загрозою зриву через відсутність газу.

 

Цього року база відпочинку «Смерековий камінь» виграла двохмільйонний тендер управління молоді і спорту Київської міської держадміністрації на оздоровлення сиріт та дітей із малозабезпечених сімей. Чи не цей фактор став причиною раптових труднощів, які виникли в оздоровчого підприємства?

Під загрозою зриву опинилося оздоровлення дітей у таборі «Смерековий камінь», що на Іршавщині. У цій мальовничій гірській місцині в самому серці заповідника «Зачарований край» щороку в трьох змінах набираються сил та активно відпочивають по 160 дітлахів з різних куточків країни. Для непоказового, а дійсного оздоровлення тут є не тільки зелені ліси та гірські потоки, але й зручні фінські домики, хороше харчування, басейн і сірководневі ванни, змістовна програма спортивних та гурткових занять.

Цього року «Смерековий камінь» виграв двохмільйонний тендер управління молоді і спорту Київської міської держадміністрації на оздоровлення сиріт та дітей із малозабезпечених сімей. Чи не цей фактор став причиною раптових труднощів, які виникли в оздоровчого підприємства?

Щойно діти у третій декаді травня заїхали на відпочинок у табір, як сюди ж навідалися представники Закарпатгазу. Взяли лічильники на повірку, та так їх і не повернули. Натомість виставили штраф майже на 150 тисяч гривень і претензії до власника: нібито газ не за призначенням використовувала та ще й відбір вуглеводородів проводила через незаконну врізку.

Такі звинувачення власниця комплексу Олена Папп навідріз відкидає.
— Ніякого незаконного відбору газу на підприємстві немає,- каже вона. — Газовики у присутності правоохоронців цілий день копали на приватній території «Смерекового каменя» і нічого не знайшли. Проте газопостачання не відновили і лічильники на місце не повернули.

По-іншому бачать цю ситуацію у «Закарпатгазі».
— Маємо спеціальне обладнання, здатне дослідити трубу на наявність врізок, причому без проведення земельних робіт, — сказав перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват. — Та власниця бази відпочинку не дозволяє нам провести такі дослідження.

Тим часом через суперечки з газові суперечки страждають діти. Більше місяця оздоровчий табір пустував, друга зміна тут так і не відбулася. На підприємстві активно шукають альтернативні джерела енергії, проводять заміну обладнання та заготовляють дрова.

Як повідомило джерело Голосу Карпат, третя зміна у таборі щойно розпочалася. До «Смерекового каменю» знову прибули понад півтораста дітей. Попри те, що коштів за оздоровлення дітлахів у червні база досі не отримала, рішення прийняли на користь маленьких відпочивальників.
Але колишньої проблеми тут не позбулися! Суперечності господарів бази відпочинку з газовиками сягнули найвищого накалу.

Голос Карпат
Василь Вишнянський

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp