Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Актори театру драми та комедії подарували закарпатцям мелодію «Кришталю душі» (ФОТО)

29 грудня 2018 р., 12:00

Вистава пройшла 28 грудня.

Атріум Закарпатської облдержадміністрації знову перетворився на головний арт-хол області. У п’ятницю, 28 грудня, там оселився театр. Театралізований концерт «Кришталь душі» презентували артисти Закарпатського обласного театру драми та комедії (м. Хуст).
Завдяки звуку, світлу, декораціям, костюмам дійство видалося видовищним, а неперевершена гра акторів, і не лише гра, але й співи, декламування, танці перетворили захід на справжнє свято мистецтва.
– Ми довго думали над назвою і темою театралізованого концерту, у підсумку нам їх підказала душа, – розповів директор і художній керівник театру Василь Снітар. – Твори, які ми відтворили на сцені, обрані не випадково. Завдяки їм люди старшого покоління можуть відчути себе молодшими, пригадати перше кохання… Для публіки намагалися створити щось радісне й емоційне, ніжне і зворушливе. Театралізоване дійство розкрило усі таланти наших артистів, багато з яких мають неабиякі музичні і вокальні здібності. Над постановкою працювали кожного дня і дуже переживали. Раді, що все так схвально сприйняли глядачі.
Це вже четверта прем’єра хустського театру у 2018 році, і цього разу актори втілили на імпровізованій сцені кілька жанрів мистецтва. У супроводі оркестру лунали відомі українські пісні, колядки та щедрівки, зокрема хор виконав всесвітньовідомий «Щедрик» Миколи Леонтовича. Побачили глядачі й уривок з п`єси українського класика М. Кропивницького «Пошились у дурні», яку у майбутньому театральна трупа планує поставити на своїй сцені. Також актори читали ліричні вірші, а на завершення атріумом вальсували пари. Як говорять самі театрали, концерт «Кришталь душі» – це синтез живої музики, пісні, танцю, лірики, гармонійно просотаний оркестровими мелодіями світової класики.
В перспективі у презентованій програмі з’явиться цикл молодіжно-естрадних номерів, які замінять різдвяно-новорічні. Оновлене дійство готують до відкриття домівки трупи – театру у місті Хуст.
Нагадаємо, що нова сторінка в історії Закарпатського обласного театру драми та комедії ознаменувалася прем’єрою «Наталки Полтавки» у Хусті в лютому цього року. Прем’єрну виставу театру відвідав керівник краю Геннадій Москаль, з ініціативи якого обласний театр переїхав із Мукачева. З того часу у творчому доробку закарпатських театралів вже чотири прем’єри, які знайшли своїх глядачів і поціновувачів. Вчорашні овації та вигуки «Браво!» – ще одне підтвердження того, що театральне мистецтво на Закарпатті отримало потужний поштовх до розвитку і знаходить все більший відгук у серцях краян.

{g}
Прес-центр Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp