Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парубій розповів про штрафи депутатам-прогульникам

2 січня 2019 р., 15:18

Парубій розповів про способи боротьби з неявкою депутатів.

Ще одним ефективним методом, за словами спікера, є оприлюднення списку відсутніх на засіданні.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що одним з методів боротьби з відсутністю народних депутатів на пленарних засіданнях Верховної Ради можуть бути фінансові штрафи. Про це він сказав під час інтерв'ю на телеканалі Рада.

Парубій вважає, що штрафи за прогули можуть бути одним з методів боротьби з низькою відвідуваністю депутатів. Також в числі методів боротьби - оприлюднення імен прогульників.

"Періодично публікую в газеті. Це дуже ефективний спосіб. Останній раз це було на позаминулому тижні, коли не проходило рішення. Я сказав, що якщо через п'ять хвилин у залі не буде кворуму, я опублікую в Голосі України кожного, хто був відсутній на цій сесії", - заявив Парубій.

За його словами, подібна практика закликання депутатів до голосування застосовується в інших країнах.

"Протягом п'яти хвилин усі, кого не було, прибігли до сесійної зали - і робота пішла успішно. Звісно, цей заклик не робить честі українському парламенту. Хоча ця практика є в американському конгресі. Є сигнал, який надходить в усі кабінети депутатів, щоб вони зібралися. У нас немає такої системи. Доводиться попереджати і запрошувати депутатів до зали", - додав він.

Раніше був названий найбільш неефективний нардеп України.

Як повідомлялося, протягом восьмої сесії (лютий - липень 2018 року) 53 народних депутати пропустили 90% голосувань Ради.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp