Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ заявляє про саботаж рішення ЄСПЛ щодо моряків

4 січня 2019 р., 00:13

Україна готує інформацію для подання до ЄСПЛ у тих частинах, де вважає, що Росія порушує своє зобов'язання.

Україна готує для передачі до Європейського суду з прав людини дані про невиконання рішення суду щодо захоплених моряків.

Україна збирає інформацію про невиконання Росією рішення Європейського суду з прав людини про надання лікування українським морякам, а також надання їм усіх прав і свобод, відповідно до Європейської конвенції з прав людини. Про це заявив Уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, він нагадав, що ЄСПЛ частково задовольнив звернення України через конфлікт України і Росії в Керченській протоці і захоплення українських моряків.

"Суд тільки частково задовольнив, тому що це рішення Європейського суду не зобов'язує повністю звільнити моряків, але задовольнив у цій частині: зобов'язав РФ надати їм медичне обслуговування. Ми нині працюємо над тим, щоб зібрати відповідну інформацію та подати в ЄСПЛ в тих частинах, де ми вважаємо, що Росія порушує своє зобов'язання", - заявив Ліщина.

З його слів, ідеться як про порушення Росією прав моряків на свободу, так і ненадання військовополоненим належного медичного обслуговування.

"Лікування стосувалося попередніх заходів, тобто це те, що треба зробити зараз. У цілому ми збираємо інформацію про загальні порушення прав людини щодо моряків. Зокрема, права на особисту свободу, умови утримання. Йтиметься і про лікування, це буде одним із моментів. Москалькова (омбудсмен РФ - ред.) повідомляє, що надають лікування, а у нас є інформація інша. Не всім, не те і не так", - додав він.

Нагадаємо, 4 грудня Європейський суд з прав людини вирішив частково задовольнити заяву України про застосування попередніх заходів, відповідно до правила 39 Регламенту суду, а також зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків лікуванням.

Також повідомлялося, що Україна 7 січня подасть повноцінну міждержавну заяву до ЄСПЛ з вимогою звільнення Росією захоплених українських моряків.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp