Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Папа Римський скликає головних єпископів світу через сексуальний скандал

5 січня 2019 р., 10:02

Франциск скликає всіх головних католицьких єпископів з усього світу до Ватикану для обговорення питання захисту дітей від домагань духовенства.

Папа Римський Франциск в четвер, 3 січня, піддав критиці єпископів зі США через їхні міжусобні сварки й "нездатність проявити єдність перед серйозною кризою довкола сексуальних домагань" католицьких священиків. Про це з посиланням на звернення понтифіка повідомляє Reuters.

"Віряни й місія Церкви продовжують дуже потерпати внаслідок зловживання владою і свідомістю та сексуальних домагань, а також через незадовільний спосіб боротьби з цим. Єпископи більше тицяють пальцями на інших, ніж шукають шляхи до примирення та єдності", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в своєму довгому і незвичайному листі до американських єпископів понтифік розпочав масштабний аналіз поточної кризи в католицькій церкві, пов'язаної з розкриттям численних фактів сексуальних домагань з боку священиків, зокрема неповнолітніх.

"А наступного місяця Папа скликає всіх головних католицьких єпископів з усього світу до Ватикану для обговорення питання захисту підлітків від домагань духовенства", - інформує агентство.

Раніше в США стало відомо про те, що 301 священик у штаті Пенсильванія сексуально експлуатував підлітків протягом 70 років. Після цього інші штати почали власні розслідування.

Папа Римський минулого року активно почав порушувати це болюче для церкви питання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp