Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ

7 січня 2019 р., 09:39

Перед церемонією відбувся спільний молебень за участю Епіфанія, якому пізніше передадуть грамоту.

Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України в храмі Святого Георгія в Стамбулі 5 січня. Текст каліграфічно оформлений на пергаменті з благословення ігумена Ксенофонтського монастиря на Афоні, архімандрита Олексія.

Перед підписанням Томосу в храмі Константинопольської церкви відбувся спільний молебень за участю предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.

6 січня після божественної літургії грамоту передали  предстоятелю ПЦУ. Наступного дня Томос розмістять в Софії Київській, де 15 грудня об'єднавчим собором була заснована єдина помісна церква України.

У Стамбул на підписання Томосу для України також прибули президент Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, третій президент Віктор Ющенко і міністр оборони Степан Полторак.

Раніше Епіфаній розповів, що Православна церква України отримає статус патріархатутільки коли її визнають інші помісні церкви.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp