Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Регіональну програму «Турбота» затвердили на Закарпатті

9 січня 2019 р., 14:05

На найближчі роки

З метою надання матеріальної допомоги мешканцям Закарпатської області, які потребують соціальної підтримки, крайові обранці під час 13-ї сесії облради затвердили Регіональну програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2019–2021 роки. Відповідне рішення підписав голова облради Михайло Рівіс.

Програма націлена на підтримку малозабезпечених, непрацездатних, важкохворих громадян, багатодітних і неповних сімей, громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, у тому числі дітей з інвалідністю, а також учасників антитерористичної операції минулих років, бійців-добровольців, з числа мешканців Закарпатської області, які брали участь у захисті територіальної цілісності й державного суверенітету на Сході України, поранених, травмованих учасників АТО та операції Об’єднаних сил (або одного з членів їх сімей), сімей загиблих (померлих) мешканців Закарпатської області – учасників АТО та операції Об’єднаних сил, внутрішньо переміщених осіб, інших громадян, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки; фінансову підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів, інших громадських об’єднань; фінансування інших заходів соціального захисту населення області.

Матеріальна допомога надається на підставі заяв громадян, поданих через обласну державну адміністрацію, обласну раду, депутатів обласної ради, а також на підставі розпоряджень голови ОДА та розпоряджень голови облради.

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених для її реалізації в обласному бюджеті на відповідний бюджетний період. Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 63426,6 тис. гривень, в тому числі: у 2019 році – 20617,2 тис. гривень, у 2020 році – 21142,2 тис. гривень, у 2021 році – 21667,2 тис. гривень

Виконання Програми сприятиме посиленню соціального захисту окремих категорій громадян, зокрема: малозабезпечених непрацездатних, важкохворих, осіб з багатодітних і неповних сімей, громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, у тому числі дітей з інвалідністю, членів сімей загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, бійців-добровольців, внутрішньо переміщених осіб та інших громадян, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки; підтримці громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів, інших громадських об’єднань, діяльність яких має соціальну спрямованість; реалізації інших заходів соціального захисту населення області.

Департамент соціального захисту населення ОДА має поінформувати обласну раду про хід виконання Програми щороку до 1 березня.

Контроль за виконанням цього документу покладено на заступника голови ОДА та профільну постійну комісію обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення




Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp