Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Турчинов розповів, хто контролює ситуацію в Криму

13 березня 2014 р., 21:48

Ситуацію в Криму контролює не парламент автономії, а керівництво Південного військового округу РФ.Голова Верховної Ради України, в.о. президента Олександр Турчинов відмітив мужність українських військових, дислокованих у Криму, але при цьому зазначає, що

В інтерв'ю телеканалу Рада в четвер, 13 березня, він зазначив, що ситуацію в Криму "контролюють не парламент Криму, не ті, хто називає себе кримським урядом, а російські військові". "Фактично, це керівництво Південного військового округу, ті командири, які вели бойові дії в Чечні, на Північному Кавказі. 

І фактично вони приймають рішення, як і коли діяти, коли проводити референдум", - сказав в.о. глави держави.При цьому Турчинов зазначив, що Росія намагалася "формально відпрацювати схему, яка спрацювала на Північному Кавказі, коли був спровокований військовий конфлікт, і фактично почалася війна в Грузії", нагадавши, що тоді загинуло багато цивільного населення, що і стало підставою для вторгнення регулярних російських військ на територію Грузії."Небезпека полягала в тому, щоб спровокувати українських військових, почати реальне військове протистояння, і таким чином фактично піддати життя кримчан реальній небезпеці. Ми не могли на це піти", - пояснив він.Керівник парламенту також зазначив, що після того, як "кавказький сценарій" не спрацював, російські військові вдалися до блокування українських військових частин і кораблів. 

"Для того, щоб не допустити військового протистояння, реальних військових дій на території Криму, наші військові, які мужньо виконують свій конституційний обов'язок, не використовують зброї. Вони захищають військові частини, техніку, кораблі, не піддаються на провокації", - підкреслив він.Турчинов відзначив мужність українських солдатів, офіцерів, військових моряків, які, перебуваючи в оточенні, залишаються вірними Україні і виконують свої військові обов'язки.  

Крім того, Олександр Турчинов переконаний, що спільними зусиллями всіх цивілізованих країн військова агресія Росії буде зупинена.  «Ми робимо все для того, щоб не було війни ні в Криму, ні в будь-якому іншому регіоні України», - заявив голова Верховної Ради.

Корреспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp