Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В одному з пошкоджених угорських офісів тепер працюватиме телеканал "Ледиди-ТУКЗ"

12 січня 2019 р., 18:00

В офісі, який спалили та підірвали тепер працюватиме один з телеканалів.

І зареєстровано ще одне видання з орбіти угорських ЗМІ на Закарпатті.

Майже рік тривали ремонтні роботи з відновлення приміщення Товариства угорської культури Закарпаття, пошкодженого з провокативною метою за організації іноземних спецслужб. Наразі вони закінчуються і за попередньою інформацією, тут працюватиме редакція телерадіокомпанії «Даніо» (21 канал), інформує Радіо Свобода.

Половину акцій телеканалу придбало Товариство угорської культури Закарпаття у 2018 р за грантові кошти з Угорщини. За цією адресою також зареєстровано ТОВ «Карпатський об’єктив», яке видає однойменну газету та є власником сайту. Щоправда сама редакція розміщується в іншому приміщенні неподалік.

Наразі офіс Товариства угорської культури діє за іншою адресою: пл. Жупанатська, 12, неподалік обласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая. Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, два будинки під новий офіс угорського товариства в Ужгороді були придбані в 2017-му, тобто ще до підпалу та пізнішого вибуху .

А польські неонацисти, яких судять за підпал офісу угорського товариства в Ужгороді, вказали на угорський слід в цьому терористичному акті.

Офіс Товариства угорської культури розташований у будівлі на Православній набережній, 5 – над річкою Уж. Це історичний центр міста. а кілька будників вглиб набережної розташоване Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді (Православна набережна,12).

Приватний будинок, який придбало Товариство кілька років тому для своєї діяльності, тривалий час стояв занедбаним в історичному центрі міста. Будівлю реконструювали, добудували мансарду. Попри те, що Генконсульство охороняється, офіс Товариства не мав посиленої охорони. Аж до вчинення другого підпалу, що стався 27 лютого. Саме тоді вибухом було зруйновано комунікації та внутрішні приміщення офісу.

Закарпаття онлайн



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp