Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська спортсменка обійшла Францію та Росію у боротьбі за "срібло" чемпіонату Європи (ФОТО)

13 серпня 2014 р., 13:18

Однак у боротьбі за "бронзу" нашому спортсмену поталанило менше.

У чеському місті Пльзень пройшов чемпіонат Європи з пауерліфтингу в жимі лежачи, в якому взяли участь спортсмени з понад 20-ти країн. До складу української делегації входили й троє закарпатців: представники ФСТ «Динамо» Єлизавета Рижак, Олександр Шляхта та їхній тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання УжНУ Андрій Федорішко.

Першою з українців на поміст вийшла Ліза, котра змагалася у ваговій категорії до 47 кг. Хоч 23-річна випускниця факультету здоров’я людини УжНУ займається пауерліфтингом менше п’яти років, проте виступ у столиці чеських пивоварів став для неї уже сьомим міжнародним стартом, тож керівництво команди планувало їй, як мінімум, «бронзу». Ліза успішно виконала усі три підходи, піднявши у завершальному 95 кг, що на 10 кг більше, ніж на недавньому чемпіонаті світу, і у запеклій боротьбі виборола срібну медаль, відтіснивши найближчих суперниць з Франції та Росії відповідно на 3-е і 4-е місця. Загалом українські спортсменки здобули 2 срібні й 3 бронзові нагороди і вперше на подібних змаганнях посіли 2-е командне місце серед жінок.



На відміну від титулованої землячки, 34-річний столяр ужгородського ТОВ ВУДПРО Олександр Шляхта дебютував на міжнародних змаганнях і саме брак досвіду завадив йому здобути медаль. Вдало виконавши 1-й підхід, спортсмен у наступних двічі легко піднімав 212,5 кг, що забезпечували «бронзу», але через технічні помилки більшість суддів вагу не зарахували, тож ужгородець фінішував четвертим у ваговій категорії до 74 кг. Чоловіча ж збірна України вдруге виборола 1-е командне місце, здобувши 4 золоті й 1 срібну медаль.

Обласна федерація пауерліфтингу вдячна депутату Ужгородської міської ради Богдану Андріїву, засновнику цього виду спорту в краї Ігорю Барану за благодійну допомогу, завдяки якій стала можливою поїздка закарпатців на чемпіонат Європи.





Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp