Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Ташкенті знайшли великий скарб

23 січня 2019 р., 08:05

Вартість скарбу перевищує один мільйон доларів. Знахідки взято під державну охорону.

У процесі розкопок у підвалі однієї з історичних будівель у центрі столиці Узбекистану - Ташкенті - виявлено цінності, втрачені 80 років тому. Про це повідомив сайт kun.uz у суботу, 19 січня.Відзначається, що вчені з Національного університету Узбекистану знайшли, зокрема, експонати з колекції 1918 року з Ташкентського палацу князя Романова і предмети, які належали жертвам сталінських репресій, генерал-майору російської армії Джурабеку і переселенцям із Європи і Санкт-Петербурга. Все це знаходилося у прихованому приміщенні під підвалом.

На фотографіях зображено такі речі, як австрійський мікроскоп із золота XIX століття, різні монети, золоті злитки на вісім кілограмів, оброблені золотом книги XVIII-XIX століть з імператорського палацу і чотири раритетні книги про птахів Америки на суму близько 150 тисяч доларів. Крім цього, були знайдені документи часів Узбецького ханства і старовинні рукописи мислителів, які вважали втраченими.Стверджується, що вартість скарбу перевищує один мільйон доларів. Знахідки взяті під державну охорону.Повідомляється, що цінності були доставлені в Середню Азію з ініціативи російського і радянського вченого Миколи Димо, одного із засновників Середньоазіатського університету (нині Національний університет Узбекистану).

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp