Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорщина помітила зрушення у відносинах з Україною

22 січня 2019 р., 20:00

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто.

Новий угорський посол провів ознайомлювальний візит у Закарпатській області та констатував поліпшення ситуації між країнами.

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в ході ознайомчого візиту на Закарпатті заявив, що на початку року почалися позитивні зрушення у відносинах між Угорщиною та Україною, повідомляє Укрінформ.

"У нас складний рік позаду, але на початку нового року ми хочемо відзначити позитивні зрушення у відносинах України та Угорщини. Ми, зі свого боку, хочемо, щоб ці позитивні зрушення перетворилися в позитивний процес... У нас спільні цілі, дуже багато схожих проблем і важливо, щоб всі розуміли і усвідомлювали, що протягом багатовікової історії між українцями та угорцями проблем не було - і тепер їх бути не повинно", - підкреслив дипломат.

Посол пояснив, що наслідком напруженості у відносинах двох країн стало припинення важливих спільних проектів.

"Ми б хотіли, щоб той прогрес, економічний розвиток, що зараз відбувається в Угорщині, його наслідки відчувалися в Україні, тому першочергово хочемо продовжити співпрацю з Україною в плані транспортного сполучення, дорожньої інфраструктури", - сказав він і додав, що це значно зміцнить зв'язки між державами.

Також Ійдярто підкреслив, що Угорщина готова до того, щоб сприяти європейській інтеграції України.

Відзначимо, минулого тижня глава МЗС України Павло Клімкін констатував деескалацію риторики в українсько-угорських відносинах.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Україна і Угорщина обмінялися висилкою консулів. Причиною стало невдоволення Києва видачею консульством Угорщини в місті Берегово Закарпатської області угорських паспортів громадянам України. Будапешт пригрозив Києву перешкодами на шляху до євроінтеграції.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp