Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відбулася зустріч "Без краваток" (ФОТО)

25 січня 2019 р., 12:05

Про що домовилися керівники Саболч-Сатмар-Берег і Закарпатської областей?

У середу, 23 січня, у робочому кабінеті голови Закарпатської облради Михайла Рівіса відбулася перша в цьому році зустріч з угорським колегою – головою Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскаром Шестаком, на якій обговорено важливі питання щодо реалізації проектів Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА.

Перемовини відбувалися у неформальній дружній обстановці і без краваток. Участь у двосторонній зустрічі також взяли директор ЄОТС ТИСА Андреа Сабоне Цап та заступник директора ЄОТС ТИСА Юдіта Євчак, яка представляє інтереси української сторони в об’єднанні, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець та інші.

Насамперед Оскар Шестак, який ще й є головою ЄОТС ТИСА, зосередив увагу на подальшій співпраці, передусім, що стосується участі двох областей – Закарпаття і Саболч-Сатмар-Берег у програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу. Зокрема, на програмі «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» (ENI). Угорський очільник регіонального парламенту задоволено відзначив, що обидва прикордонні краї відзначились активністю, особливо у контексті участі у програмах міжнародної технічної допомоги, у яких передбачається фінансування інфраструктурних та інвестиційних проектів. Щиро подякував Михайлу Рівісу та всьому депутатському корпусі облради за тісну співпрацю та плідну роботу.

Зі свого боку, Михайло Рівіс подякував угорському другу за постійну підтримку та допомогу нашому краю, підкресливши, що ЄОТС ТИСА успішно виграє надзвичайно важливі для Закарпаття грантові проекти.

Сторони активно обговорили та висловили слушні пропозиції щодо потенційних можливостей спільної реалізації соціальних, екологічних та інфраструктурних проектів через Європейське об’єднання територіального співробітництва ТИСА.

Насамкінець учасники зустрічі обговорили також конкретні завдання, проведення низки заходів відповідно до підписаної між двома областями Програми розвитку співробітництва.

Прес-служба Закарпатської облради
читач 04.02.2019 22:14 IP: 177.122.163.188
Хоч одне видання не дало примітивне фото знятих галстуків.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp