Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Старі обличчя у нових масках?

13 серпня 2014 р., 21:21

Напуття Президента суверенної України на Закарпатті виконують із точністю до навпаки…

Екс-начальник райвідділу СБУ, підполковник у відставці Федір Бімба став заступником голови РДА, а доти …три місяці редагував райгазету «Вісник Берегівщини» 

Тринадцятий за ліком (у роки незалежності) керівник районної державної адміністрації Іштван Петрушка (перед ним тут урядували Володимир Гулянич, Ігор Свищо, Василь Шепа, Володимир Трикур, Андрій Бігарі (двічі), Іштван Гайдош, Бейло Чізмар, Тібор Гітман, Михайло Товт та інші) продовжує формувати владну команду – днями від представив ще одного свого заступника, підполковника Служби безпеки України Федора Бімбу

Уродженець села Великі Береги закінчив свого часу угорське відділення філфаку УжДУ й працював кореспондентом газети «Карпаті ігаз со». Українською мовою володіє непогано… Відтак його запросили служити в СБУ, в якому на зорі незалежності бракувало кадрів зі знанням угорської мови – довгі роки у Чопі контррозвідник займався питаннями прикордоння. А далі знову служив у обласному апараті спецслужби. А коли «місцевого» Йосипа Молнара призначили виконувачем очільника Виноградівського райвідділу СБУ, пан Бімба став керувати берегівською спецслужбою – тут «протримався» трохи більше року (йому на зміну прийшов Андрій Грін, замість якого віднедавна працює 38-річний підполковник Олег Гаврилов). 

Відтак, за його ж словами, займав посаду «не бий лежачого» у білому домі помічника-радника голови РДА (було це за часів регіоналів). Звідси його скерували навіть редагувати районний часопис «Вісник Берегівщини» замість фахового газетяра Володимира Маркітана. Останній, інші мас-медійники були шоковані таким призначенням. Ця посада, яка вимагає постійної напруги, енергійності у пошуку тем і грошей для газети, йому не підійшла, тож екс-есбеушник за власним бажанням «зійшов» із редакторського місточка. 

До речі, першим заступником І. Петрушки трудиться дуже порядний і сумлінний, зовсім не схожий на чиновника Віталій Матій. Він – «учорашній» оргкерівник цієї держустанови й зять багаторічного директора колишнього радгосп-заводу «Берегівський» Юрія Балеги. Словом, у керівній районній команді мінімум нових облич – вони якщо не з учорашньої, то аж із позавчорашньої гвардії. 

Якщо вже продовжувати тему про спецслужби, слід також сказати: відповідно до Указу Президента України П. Порошенка звільнено начальника управління СБУ у Закарпатській області В. Любенкова, який на цій посаді пробув 5 місяців (його у березні 2014 р. призначив тодішній в. о. глави держави, а нині спікер українського парламенту О. Турчинов). За інформацією з надійних джерел, керівником закарпатських есбеушників може стати Володимир Гелетей – молодший брат теперішнього міністра оборони України генерал-полковника Віталія Гелетея. Наголосимо: він працював у цій структурі заступником обласного очільника, а ще перед тим уродженець села В. Коропець з Мукачівщини пройшов вишкіл у закарпатському УБОЗі (часи Варцаби, Зелінського тощо). 
ЮРІЙ ДОРОЩУК, Берегівщина

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp