Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівництво ГТУЮ у Закарпатській області та Регіонального центру з надання БВПД прозвітувало про результати роботи у 2018 році

24 січня 2019 р., 18:00

Важливо!

Так, начальник юстиції Євген Когутич повідомив, що працівники управління провели 1466 правоосвітніх заходів, якими охопили понад 68 тис. осіб, в т.ч. 330 заходів в навчальних закладах області для понад 12 тис. школярів та студентів. Систематично здійснювали виїзди у відділені населені пункти, приймали громадян у громадській приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги. Крім того, усі бажаючі мали можливість звернутись до нас online через «Віртуальну громадську приймальню», Skype, сторінку ГТУЮ у соціальній мережі FB та он-лайн чат з питань ДРАЦС. Всього було надано 1195 консультацій.

Заступник начальника з питань державної реєстрації Маріанна Готра повідомила сумну статистику, що в минулому році смертість в області перевищила народжуваність. Так, актів про народження зареєстровано 13 995, а про смерть - 15 320.

Щодо реалізації пілотних проектів МЮ, то ситуація наступна:

- послугою «Шлюб за добу» скористалося 579 пар
, в тому числі 98 - з іноземцям;.

- у пологових будинках Закарпатській області батьки новонароджених отримали 3 439 свідоцтва про народження немовлят, що складає 66% від загальної кількості складених актових записів цивільного стану відділами ДРАЦС. Саме з цією кількістю осіб, які скористалися послугою, Ужгородський міський відділ ДРАЦС увірвався у ТОР-5 відділів ДРАЦС України;

- послугою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» скористалося 3559 осіб;

- через відділи ДРАЦС та пологові будинки зареєстровано місце проживання 4537 новонароджених дітей;

- відділами ДРАЦС прийнято, оброблено та оформлено 3 943 документи для проставлення апостиля.

Віктор Овчинніков - заступник начальника Управління державної виконавчої служби розповів, що протягом 2018 року органами державної виконавчої служби Закарпатської області фактично виконано 19 669 виконавчих документів, що на 2 144 виконавчих документа більше, ніж було фактично виконано протягом 2017 року та фактично стягнуто 213 533 263 грн., що на 18 670 114 грн. більше, ніж було стягнуто протягом 2017 року. Закарпатська область з 25 областей, враховуючи м. Київ, по кількості фактично виконаних виконавчих документів посідає 13 місце та по фактично стягнутим сумам займає 10 місце.

Також, минулого року на реалізацію до Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) передано арештованого державними виконавцями майна на суму 127 831 960 гривень. Протягом зазначеного періоду реалізовано арештованого майна на суму 30 118 076 гривень.

Органами ДВС Закарпатської області безоплатно передано на благодійні цілі 88 одиниць конфіскованого майна, яке не було реалізовано у встановленому законодавством порядку, з яких 20 одиниць майна безоплатно передано на потреби АТО. Варто зазначити, що Закарпатська область стала лідером після Львівщини за кількістю переданого нереалізованого конфіскованого майна на потреби Збройних сил України. А саме, Управління ДВС ГТУЮ у Закарпатській області безоплатно передало майно на суму 6,3 млн грн.

Щодо пріоритетних напрямкіх роботи, Віктор Овчинніком повідомив, що станом на початок року державними виконавцями з недобросовісних платників стягнуто аліментів на суму 105 759 864 грн., з яких 77 715 370 грн. стягнуто завдяки застосуванню встановлених Законом обмежень. За 1 147 судовими рішеннями погашено заборгованість по аліментах в повному обсязі.

Згідно з інформацією Департаменту соц.захисту населення Закарпатської ОДА, завдяки вжитим заходам, передбачених пакетами законів «Чужих дітей не буває», значно зменшилась сума виплат тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Станом на 1 січня 2019 року в області на обліку, як одержувачі державної тимчасової допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, перебуває 396 сімей, що на 615 сімей менше, ніж станом на 1 січня 2018. Загальна сума нарахованої та профінансованої допомоги за 2018 р. становить 6981,1 тис.грн., що на 4554,8 тис.грн. менше ніж позаминулого року. Виплату проведено в повному обсязі, заборгованість відсутня. Кількість дітей на яких виплачується державна допомога – 555, що на 926 менше в порівнянні з 1 січням 2018 року.

А кількість підприємств-боржників з виплати заробітної плати у порівнянні з початком 2018 року зменшилась з 13 до 7. Всього ж відновлено порушені права громадян з виплати заробітної плати на суму 1 865 241 гривень.

Директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець зазначив, що великим позитивом минулого року стало відкриття для широкого загалу довідково-інформаційної платформи WikiLegalAid , яка наразі налічує понад 1400 консультацій з правових питань, а також посилання на нормативні акти, судові рішення, зразки процесуальних документів.

У 2018 році Регіональним центром з надання БВПД у Закарпатській області видано 2796 доручень адвокатам, для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У 30 випадках адвокатам вдалося добитися виправдувальних вироків та закриття кримінальних справ проти клієнтів, 41 - перекваліфікації або зміни обвинувачення / виключення епізодів обвинувачення, 47 - обрання більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, 392 – випадків звільнення від відбування покарання з випробуванням (ст.75 ККУ).

Місцевими центрами з надання БВПД в області, в тому числі бюро правової допомоги, було зареєстровано 13 513 звернень клієнтів, 12 527 особам було надано правову консультацію, 1 550 із них написали письмову заяву про надання БВПД.

У результаті розгляду письмових заяв про надання БВПД було прийнято 1 487 рішень про надання БВПД, видано 1 146 доручень адвокатам та 477 штатним працівникам (представництво клієнта в суді або оформлення процесуальних документів).

Ми працюємо для Вас!





Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області

Схожі новини

Консультативна місія ЄС ініціювала робочу зустріч із керівництвом Регіонального центру
До регіонального сервісного центру МВС в Закарпатській області завітав представник Консультативної місії Європейського союзу (КМЄС) Patrick HOFFMANN
Про дотримання прав осіб при затриманні йшлося під час засідання круглого столу
Відбулася зустріч представників Консультативної місії ЄС та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
На Закарпатті буде Агенція регіонального розвитку
Керівництво регіонального відділення фонду державного майна на Закарпатті заявляє про незаконну реорганізацію структури
Закарпаття має свого регіонального координатора Уповноваженого ВРУ з прав людини (Фото)
На Закарпатті функціонуватиме Агенція регіонального розвитку
Зустріч з представниками Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
Олег Григор’єв навчав молодь спілкуватися з представниками поліції (Фото)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp