Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні розпочато реалізацію проекту про гібридну агресію

24 січня 2019 р., 23:05

Дослідження стосується територіальних спорів України з європейськими сусідами, зокрема, Польщею.

В Україні на замовлення МЗС розпочато реалізацію проекту з гібридної агресії і територіальних претензій.

В Україні на замовлення МЗС приступили до реалізації проекту Російська гібридна агресія (гібресія) як фактор ескалації територіальних претензій до України з боку держав-сусідів, метою якого є дослідження ролі національного чинника як інструмента реалізації територіальних претензій з боку Угорщини, Польщі та Румунії. Про це в четвер, 24 січня, повідомляє прес-служба Інституту зовнішньополітичних досліджень.

У той же час, як стверджують в Інституті, ряд політиків і чиновників країн ЄС вдалися до різкої критики зазначеного дослідження, яке стосується територіальних спорів України з європейськими сусідами.

"Співробітники проекту отримують погрози з боку представників праворадикальних організацій Польщі, таких, як Національне відродження Польщі. Польське посольство в Україні надіслало нам красномовні сигнали про те, що "шлях до Євросоюзу для держави, що сповідує необандерівську ідеологію - закритий", - йдеться в повідомленні.

Проте, до проекту висловили бажання приєднатися Делегація ЄС в Україні, Інститут міжнародних відносин Університету Нижньої Сілезії (Вроцлав, Польща), Інститут демократичної політики (Вільнюс, Литва) і Український Інститут національної пам'яті.

Раніше в СБУ заявили про блокування в Україні більш як 300 сайтів.

Також президент Петро Порошенко заявляв, що в роботі СБУ в подальшому пріоритетом буде контррозвідувальна діяльність, яка буде посилена на всій території України.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp