Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

10 фактів про УжНУ у 2018-му році

28 січня 2019 р., 13:25

Цікаві факти про УжНУ.

У понеділок, 14 січня, відбулося засідання Конференції трудового колективу УжНУ, учасники якого внесли зміни до складу Конференції трудового колективу, затвердили виборних представників до складу Вченої ради та заслухали звіт ректора університету про роботу у 2018 році.

«Щоденна, копітка робота нашого колективу приносить результат – ми закладаємо основу для сталого розвитку університету. Наше стабільне фінансове становище дозволяє розвивати матеріально-технічну базу, вести масштабні ремонтні роботи в гуртожитках та навчально-наукових приміщеннях. Вперше більш ніж за 30 років ми придбали обладнання для наукових лабораторій, у кінці року вперше в історії університету виплатили кожному штатному працівнику УжНУ премію в розмірі одного посадового окладу. Ці а також багато інших досягнень були б неможливими без великої та копіткої роботи всього нашого колективу», – наголосив Володимир Смоланка.

Уважно проаналізувавши звіт ректора УжНУ, ми відібрали 10 найцікавіших і найважливіших фактів про Ужгородський національний університет у 2018-му році.

1. Отож, факт перший і найголовніший – упродовж 4-х останніх років УжНУ міцно закріпився в когорті університетів-лідерів України. Це підтверджують рейтинги вищих навчальних закладів України. Так, нині УжНУ – на 25 місці в консолідованому рейтингу університетів, а також на 12-му місці в рейтингу Scopus і на 17-му в рейтингу Webometrics.

2. Станом на сьогодні в УжНУ 14387 студентів. З них 5855 навчається за бюджетне замовлення, а 8532 – на контрактній основі.

3. У 2018 році до УжНУ (разом із природничо-гуманітарним коледжем) зараховано 4551 студента. Рейтинг університетів за підсумками вступної кампанії 2018 року, який сформований порталом osvita.ua, свідчить, що УжНУ – на 13-му місці в Україні за кількістю першокурсників, зарахованих на навчання за державне замовлення.

4. На 13 факультетах Ужгородського національного університету навчається 1547 іноземних студентів із майже півсотні країн світу. Найбільше іноземців на медичному факультеті №2 (з англійською мовою викладання), медичному, стоматологічному та інженерно-технічному факультетах.

5. У 2018 році обсяг фінансування науково-дослідної роботи в університеті становив 14 мільйонів 420 тисяч гривень (з них 11 мільйонів 621 тисячу гривень – профінансовано державним бюджетом).

6. Вчені УжНУ торік видали 293 наукові та навчальні видання, з яких 66 монографій, 158 підручників і посібників, 69 збірників праць. Також упродовж 2018 року науково-педагогічні працівники університету стали авторами 59 патентів України на винахід та корисну модель.

7. У 2018 році 212,9 мільйона гривень надійшло до спеціального фонду університету за платні освітні послуги, які надають 22 структурні підрозділи університету. Вперше в історії УжНУ університет на навчанні студентів заробив більше, ніж отримав з держбюджету (держава на підготовку кадрів у минулому році виділила УжНУ 200,4 мільйона). Найбільше заробляють медичні факультети, стоматологічний і юридичний факультети, а також підготовче відділення для іноземців.

8. 17 мільйонів гривень використано торік на капітальне будівництво, капітальні та поточні ремонти в гуртожитках, на факультетах, у науковій бібліотеці та у навчально-лабораторному корпусі на БАМі.

9. На відкритих торгах у системі публічних закупівель Prozorro УжНУ у минулому році вдалося зекономити 2 мільйони 252 тисячі 571 гривню.

10. У 2018 році УжНУ приєднався до Великої Хартії університетів, до якої входять понад 80 провідних вишів світу. Також УжНУ торік уклав 20 угод про співпрацю з іноземними вишами-партнерами, тож загалом зараз наш університет співпрацює зі 115 вишами світу.

Новини Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp