Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко затвердив закон про релігійні громади

28 січня 2019 р., 21:46

Влада ввела правила переходу релігійних громад.

Глава держави затвердив правила зміни підпорядкованості релігійних організацій, прийняті парламентом.

Президент Петро Порошенко підписав закон про можливість зміни підпорядкованості релігійних організацій. Про це повідомляє прес-служба глави держави в понеділок, 28 січня.

Зокрема, закон передбачає механізми, які встановлюватимуть, яким саме чином релігійна організація може змінити свою підпорядкованість чинним в Україні і за її межами релігійним центрам (управлінням).

Передбачено, що рішення про зміну підпорядкованості та внесення змін або доповнень до статуту приймається загальними зборами релігійної громади і не менше ніж двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підпорядкованості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту завіряється підписами членів релігійної громади.

Визначено перелік документів, які необхідно подати до органу реєстрації для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

"Прикінцевими положеннями закону встановлено, що релігійна організація, в разі прийняття рішення про зміну своєї підпорядкованості, повідомляє про таке рішення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, або обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, а в Автономній республіці Крим - раді міністрів Автономної республіки Крим, які забезпечують оприлюднення цього рішення на своєму офіційному сайті", - сказано в повідомленні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Нагадаємо, 17 січня парламент прийняв законопроект, який дозволяє приходу прийняти рішення про перехід в іншу церкву двома третинами кворуму.

Своєю чергою, в УПЦ МП прийнятий Радою закон назвали "рейдерським", зазначивши, що він націлений на "наповнення однієї релігійної громади".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp