Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгородській районній раді обговорювали, як будуть розвиватися ділові відносини з Польщею

30 січня 2019 р., 08:25

В Ужгородській районній раді зацікавлені діловими відносинами з Польщею.

Вчора (29.01) в стінах конференц-залу Ужгородської районної ради відбулася робоча зустріч представників влади Ужгородщини та сусідньої Польщі.

Вже декілька років наш край підтримує дружні стосунки з польськими колегами.

Модератором засідання виступив Руслан Чорнак, який відзначив, що Ужгородська районна рада завжди виконує взяті на себе зобов'язання перед польськими партнерами, що виникають в ході налагодження та розвитку ділових відносин.

Такі зустрічі з міжнародними колегами покликані розширювати горизонт спіпраці між дружніми нам країнами та регіонами. На меті - реалізація ряду проектів з залученням представників влади Ужгородщини та європейських колег, громадських організацій, нашого агенства розвитку та Ужгородського національного університету.

Я радо вітаю ініціативу польських колег щодо поглиблення співпробітництва між тереторіальними одиницями Карпатського єврорегіону, зокрема - розвиток туристичної дестинації через створення міжнародного бренду Carpathia - заявив голова Ужгородської райради Руслан Чорнак.

Детальніше про головні ініціативи та стратегію поглиблення співпраці розповів керівник Асоціації «Єврорегіон-Карпати-Польща» Давід Лясек.

У своїй презентації "Карпати – спільний суспільно-економічний простір на порозі нових викликів" очільник асоціації доповідав про важливість створення інституційних умов для розвитку теренів Єврорегіону, ініціативи у сфері розвитку економічних відносин, особливості розвитку туризму через згадуваний бренд Carpathia та активізацію міжнародного співробітництва з Ужгородським районом.

Відзначимо, що участь в засіданні взяли одразу два представники найбільшого вишу області.

Декан факультету міжнародних економічних відносин, професор Микола Палінчак радо привітав ініціативи закордонних колег щодо реалізації проектів за участі Ужгородського національного університету, а голова ГО «Єврорегіон-Карпати Україна», професор Володимир Химинець відзначив важливість проведення таких заходів та подякував всім присутнім за участь в конструктивному діалозі.

До слова, з аналізом сучасного стану співпраці між Україною та державами Європейського Союзу в рамках створеного ними Карпатського єврорегіону, читач може ознайомитися в науковій статті Володимира Васильовича - "Карпатський Єврорегіон у контексті Євроінтеграційних планів України".

Також, у складі закордонної делагації, візит до закарпатських колег здійснили: староста Ярославського повіту Тадеуш Крзан, староста Жешувського повіту Юзеф Йодловський, староста Бещадського повіту Марек Андрух, та голова села Філянка (Словаччина) Міро Лешка.

У зустрічі також приймали участь керівник комунального підприємства «Ужгородське районне агентство розвитку» Рената Манайло-Приходько, керуючий справами виконавчого апарату райради Юрій Фрінцко, депутати районної ради Андрій Кушнірук та Віктор Шелельо та інші.

Насамкінець очільник району Руслан Чорнак подякував гостям за візит та наголосив на важливості дружніх взаємин із Польщею, оскільки - це важливі кроки на тернистому шляху євроінтеграції України.

{g}
Ужгородська районна рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp