Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська родина отруїлася чадним газом

31 січня 2019 р., 09:15

Такі реалії

29 січня машиною екстреної медичної допомоги в Берегівську ЦРЛ із с. Четово була доставлена родина із скаргами на отруєння чадним газом. Як повідомив головний лікар Берегівської ЦРЛ Іван Малеш, всі п’ятеро постраждалих (бабуся 1963 р.н., мати 1990 р. н. та троє дітей: двоє синів 2008 та 2017 років народження й донька 2010 р.н.) отримали необхідний обсяг медичної допомоги, їх стан задовільний і вже завтра вони покинуть медичний заклад.

За словами лікаря, мама та одна дитина скаржились на запаморочення та нудоту. Їх госпіталізували до реанімаційного відділення під спостереження медиків, де постраждалі отримали кисневу терапію. На сьогодні їх стан абсолютно задовільний і протягом дня вони будуть переведені до терапевтичного відділення. Ще двоє дітей – перебувають у дитячому відділенні, а бабуся - в терапевтичному відділенні.

ЧАДНИЙ ГАЗ - ТИХИЙ УБИВЦЯ

Чадний газ не має запаху, безбарвний, тому його неможливо відчути. Він утворюється в результаті горіння в умовах нестачі кисню. Тобто, якщо в приміщенні немає достатнього доступу свіжого повітря, погано працює вентиляція, забиті димарі, то там може збиратись чадний газ. Крім того, вітряна погода може спричинити зворотну тягу в димових та вентиляційних каналах, а через це небезпечні продукти горіння не виводимуться назовні і накопичуватимуться у приміщенні

Чадний газ (СО) небезпечний тим, що потрапляючи в кров, він сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень по організму. Через це людина гине як від задухи.

Знаходження протягом двох годин в приміщенні з концентрацією СО у повітрі лише 0,1% призводить до втрати свідомості, після чого людина може швидко померти. Втрата свідомості супроводжується таким знесиленням, що людина навіть помітивши небезпеку, вже неспроможна врятуватись.

Симптоми отруєння чадним газом

Такі симптоми як погіршення світлової та кольорової чутливості зору, погіршення слуху, головний біль, відчуття тиску свідчать про небезпечну концентрацію чадного газу в повітрі (0,05% СО).

При вищих концентраціях газу відчуватиметься сильний головний біль, слабкість, запаморочення, нудота.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp