Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про адміністративну відповідальність за булінг дізналися студенти Ужгородського музичного коледжу (ФОТО)

31 січня 2019 р., 11:58

У середу, 30 січня, об’єднана команда Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Закарпатської юстиції поспілкувалася зі студентами музичного коледжу імені Д.Є. Задора щодо запобігання булінгу.

Фахівці розповіли студентам, що булінгом (цькуванням) вважаються діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою відносно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.
Представник ГТУЮ у Закарпатській області Леся Тимчук зазначила, що відповідно до змін, внесених до Кодексу про адміністративні правопорушення України та Закону України «Про освіту», булінг каратиметься штрафом від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень) або громадськими роботами на строк від 20 до 40 годин.

Якщо цькування вчинене повторно або групою людей, покарання тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин. У разі вчинення правопорушення малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, на їхніх батьків або опікунів накладається штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень) або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.
Фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Дудаш порадила студентам, як діяти у випадку, коли тебе цькують, та як протидіяти цьому негативному явищу. За потреби звертатися до фахівців системи безоплатної правової допомоги у найближчі місцеві центри чи бюро правової допомоги, або ж зателефонувати за єдиним номером контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0800213103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).

Студенти переглянули відеоролики на тему булінгу та отримали інформаційні буклети «Зупинимо булінг разом!», «Безоплатна правова допомога в Україні» та «Правові орієнтири для кожної дитини» та буклети, видані у рамках проекту «Я маю право!», інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp