Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жителі Воловця залишилися без городів

14 серпня 2014 р., 15:00

Присадиби змив проливний дощ.

За даними метеослужби, 12 серпня 2014 року, за 12 годин (з 2.20 год по 14.30 год) у Воловці випало більше 100 мм осадків, тобто майже місячна норма.

В результаті потужної зливи значно піднявся рівень води в річках Вича, Волівчик, їхніх притоках та водовідвідних канавах. Внаслідок негоди у мешканців вулиці Дружби змито городи, по вулиці Підгірній зафіксовано два зсуви берега річки Волівчик висотою більше десяти метрів. Водовідвідна канава поміж залізницею та вулицею Пушкіна не змогла прийняти всю дощову воду і залило вулицю, вода потрапила у підвали будинків № 10 по вул. Пушкіна, № 46, 48 по вул. Карпатська, адмінбудівлі селищної ради. Аналогічна ситуація з водовідвідною канавою в районі вулиці Лесі Українки, залито підвали ТОВ “Полімертехніка”. Нерозчищені Автодором канави вздовж дороги вул. Першотравнева призвели до потоку води в двір дитячого садочка № 4. 

Однак працівникам закладу вдалося її відвести і не допустити в цокольний поверх. Потужним зсувом схилу перекрито рух у верхній частині вулиці Шевченка. Бурхлива течія Волівчика розмила береги в районі водозабору і виникли тимчасові проблеми з постачанням селища питною водою, які вже ліквідовано працівниками комунального підприємства. Ведуться інші роботи по ліквідації наслідків. Однак наявна в комунальному підприємстві техніка не дозволяє розчистити зсув і оперативно відновити рух по вул. Шевченка.

На щастя обійшлося без жертв, травм і руйнувань. Районною постійно діючою комісією, з виїздом на місце події встановлено, що незважаючи на перераховане, ситуація в селищі не є надзвичайною, а отже наслідки негод слід долати власними силами і коштом.

“Шановні воловчани, оскільки попереду дощова осінь, звертаємося до вас з проханням уважно обстежити свої подвір”я, земельні ділянки, водовідвідні канави та вчасно прочистити їх, тим самим ви зможете запобігти небажаним наслідкам стихії”, – йдеться у заяві Воловецької селищної ради.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp