Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Франція відпрацювала місію ядерного стримування

6 лютого 2019 р., 08:23

Багатоцільовий винищувач четвертого покоління Rafale виконав всі фази місії, включаючи запуск ракети.

У Франції військові провели симуляції місії з ядерного стримування після повідомлень про вихід США і Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це повідомляє Reuters у вівторок, 5 лютого.

Відзначається, що місія за участю багатоцільового винищувача четвертого покоління Rafale тривала 11 годин і включала всі фази, в тому числі, дозаправку та атаку."Ці реальні удари заплановані в системі озброєнь. Вони проводяться через досить регулярні проміжки часу, але залишаються рідкісними, тому що запускається справжня ракета без боєголовки", - заявив спікер ВВС Франції полковник Сиріл Дювів'є.При цьому не уточнюється, коли саме було проведено випробування.Нагадаємо, Вашингтон оголосив про вихід з ракетного договору з 2 лютого. Президент Дональд Трамп пообіцяв, що США почнуть розробку варіантів військової відповіді на порушення Росією угоди. Він також заявив, що хотів би укласти з Росією новий договір про ракети.Нагадаємо, претензії США пов'язані з російською ракетою 9М729. На кількох зустрічах представники Москви і Вашингтона обговорювали порятунок договору, але так і не змогли прийти до єдиної позиції.У свою чергу, президент Росії Володимир Путін 2 лютого заявив про припинення участі РФ у Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Також він доручив припинити спроби ініціювати переговори про збереження договору.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp