Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у мисливських угіддях боротимуться зі сказом

6 лютого 2019 р., 12:05

У Виноградівській райдержадміністрації засідала Державна надзвичайна протиепізоотична комісія.

Учора, 5 лютого, під керівництвом заступника голови Виноградівської райдержадміністрації Єви Данич відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Виноградівській районній державній адміністрації.

В ході засідання розглянуто два питання, а саме: про стан виконання заходів з профілактики сказу на території Виноградівського району та про затвердження плану комплексних заходів щодо ліквідації сказу в мисливських угіддях Виноградівського району Притисянське між селами Сасово та Теково.

Начальник Виноградівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Степан Барзул інформував, що проводиться клінічний огляд та карантинування тварин, які покусали людей чи тварин, своєчасно повідомляються медичні установи про результати нагляду. З початку 2019 року щеплено проти сказу 499 голів собак та 97 голів котів. Згідно звіту про результати дослідження патологічного матеріалу Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужб в пробі головного мозку лисиці доставленому 01.02.2019 року з мисливського угіддя Виноградівського району Притисянське між селами Сасово та Теково, люмінісцентна мікроскопія позитивна, лабораторно підтверджено сказ.

За наслідками засідання комісія вирішила: взяти до відома інформацію начальника Виноградівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Степана Барзула та оголосити неблагополучною зоною по сказу мисливські угіддя Виноградівського району Закарпатської області Притисянське між селами Сасово та Теково і ввести карантинні обмеження від 5 лютого поточного року; затвердити план комплексних заходів щодо ліквідації сказу в мисливських угіддях Виноградівського району Закарпатської області Притисянське між селами Сасово та Теково; забезпечити інформування населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики і боротьби з ним.



Прес-служба ЗОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp