Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парубій підписав закон про курс у НАТО і ЄС

7 лютого 2019 р., 21:22

Андрій Парубій оперативно підписав закон.

Спікер припинив спроби зареєструвати проект постанови про скасування рішення парламенту. Зміни до Конституції розглядаються за окремою процедурою.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений у четвер закон про закріплення в Конституції курсу України на членство в Євросоюзі і НАТО. Про це повідомляє Інтефакс-Україна у четвер, 7 лютого.

Спікер повідомив, що робляться спроби зареєструвати проект постанови про скасування рішення Ради, яким народні депутати остаточно затвердили конституційні зміни щодо курсу на членство в ЄС і НАТО.

"Ми отримали роз'яснення юристів апарату і комітету з питань регламенту, які дали чітку позицію з цього приводу: зміни до Конституції розглядаються за окремою процедурою на відміну від інших законодавчих актів, і на них не поширюється норма про постанови, які можуть скасовувати їх дії", - сказав Парубій.

Він додав, що відповідно до ч. 11 ст. 49 регламенту Верховної Ради має право невідкладно підписати зміни до Конституції.

Тепер закон буде направлений на підпис президенту України Петру Порошенку.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада закріпила в Конституції курс України на ЄС і НАТО. За проголосували 334 народних депутати.

Пізніше Рада прийняла звернення до НАТО і парламентів держав-членів альянсу з закликом формально почати індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp