Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рахівщину збагачують бізнесмени

14 серпня 2014 р., 21:31

Від початку року до казни надійшло майже три мільйони.

За січень-липень 2014 року суб’єкти господарювання Рахівського району самостійно нарахували та сплатили до бюджету майже 3 млн. 482 тис. грн. єдиного податку. Це на 414,8 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.Переважну частину надходжень забезпечили фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування – 2 млн. 767,6 тис. грн. 

Юридичні особи, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до бюджету 714,3 тис. грн.Ці дані свідчать, що нині діюча модель спрощеної системи оподаткування сприяє пожвавленню малого та середнього бізнесу. Зокрема, при реєстрації власної справи платникам більше не потрібно звертатися до органів Міндоходів для взяття на облік. Достатньо подати відповідні документи державному реєстратору. Крім того, скасовано і паперове свідоцтво платника єдиного податку. Натомість за бажанням можна безкоштовно отримати витяг про реєстрацію з відповідного реєстру. Також скорочено і терміни реєстрації «спрощенцем» – до 2 робочих днів.

Нагадаємо, спрощенці першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.Фізичні особи підприємці – платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки.Нормами податкового законодавства не передбачено окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки. Однак, з метою уникнення порушення терміну сплати авансових платежів рекомендується подавати до контролюючого органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки.
За матеріалами ДПІ У Рахівському районі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp