Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Краєвиди закарпатського міста оселилися на сторінках блокноту

12 лютого 2019 р., 19:15

Завдяки талановитій землячці

Креативні записники, оздоблені зображенням архітектури старовинного Тячева, Катерина Нікішкіна виготовляє власноруч. Тячівчанка заочно навчається на економічному факультеті УжНУ. А оскільки Катя – творча людина, то полюбляє створювати гарний хенд-мейд, фотографувати, а ще – вчиться шити і грати на гітарі. Креативною натурою дівчина завдячує і мамі – тячівській майстрині кераміки Тетяні Нікішкіній, якій часто допомагає у роботі.Найбільше Катерині до вподоби давати нове життя старим речам.
«Дуже люблю блокноти і старовину. Тому було цікаво спробувати це поєднати. Якось удома я знайшла дві фотографії картин свого дядька-художника і скульптора Крістіана Цубери. На одній з картин він зобразив реформатську, а на іншій – римо-католицьку церкву, – розповідає Катя. – Вони лежали без діла, і їх уже навіть збиралися спалити, але я не дала».Так і з’явилася ідея оздобити цими фотознімками записник.

До речі, автор картин – Крістіан Цубера – є автором меморіалу тячівцям, загиблим у І та ІІ світових війнах. Колись митець мешкав у Тячеві, але згодом виїхав до Чехії, де і мешкає зараз. Як розповіла Катерина, картини з тячівськими храмами продані, а імена нинішніх власників невідомі. Все, що залишилось на згадку про ці роботи, – їх фоторепродукції.

Сторінки для блокнота, які теж виглядають, як старовинні, майстриня спеціально «зістарює»: для цього протягом доби вимочує аркуші паперу у розчині чаю і сушить у духовці. До речі, у блокноті їх п’ятдесят. Коли листи висихають, стають наче пожовклими від часу. Краї аркушів оброблені спеціальним ножем. Обкладинка записника зроблена зі старої книги. Ще кілька елементів декору – і записник готовий. Загалом, на його виготовлення потрібна приблизно доба.
Майстриня каже: двох абсолютно однакових записників не робитиме, щоб не повторюватись, а для їх оздоблення можуть бути використані й інші давні фото міста, старовинних будинків або ж портрети у стилі «ретро». Головне, щоб нотатники, в які юна майстриня вкладає часточку душі, радували і створювали гарний настрій.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp