Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Києві повторно заарештовано майно Захарченка

13 лютого 2019 р., 21:07

Майно екс-глави МВС Віталія Захарченка повторно заарештували.

Ідеться про 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця в Києві, Київській і Донецькій областях.

Печерський районний суд Києва повторно наклав арешт на майно нідерландської компанії Stichting Administratiekantoor LVV, на яку оформлені об'єкти нерухомості родини екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це з посиланням на постанову суду від 7 лютого в Єдиному держреєстрі судових рішень повідомляє Судовий репортер.

Зокрема, зазначено, що йдеться про 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця в Києві, Київській і Донецькій областях.

"Майно заарештовано в рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком", - йдеться в повідомленні.

30 січня суд скасував арешт цього майна, оскільки бенефіціаром компанії себе назвав бізнесмен Ігор Кушнарьов.

"У новій постанові слідчий Генеральної прокуратури України обґрунтував наявність тісних зв'язків між бізнесменом і В. Захарченком. З 2012 року Кушнарьов був радником екс-міністра", - пише видання.

За версією слідчого, в зв'язку з імовірністю призначення на керівні посади в органи державної влади в Захарченка і Кушнарьова була потреба в легалізації грошей і майна. З цією метою було створено низку фіктивних підприємств, а потім для реєстрації нерухомості Захарченка була створена нідерландська компанія Stichting Administratiekantoor LVV і Сейшельські NYGELT BROS HOLDING LTD.

"Про факт фіктивності переоформлення права власності вищевказаних об'єктів від сім'ї Захарченка та оформлення права власності на новостворені об'єкти з Stichting Administratiekantoor LVV вказує і те, що зазначена нідерландська компанія укладала угоди з придбання власності на об'єкти, які раніше виключно належали Захарченкові та членам його сім'ї", - йдеться в мотивувальній частині ухвали суду.

У постанові суду також зазначається, що Рада Євросоюзу 5 березня 2014 затвердила обмежувальні заходи стосовно певних осіб у зв'язку з ситуацією в Україні. Згідно з цим рішенням, всі кошти і економічні ресурси, що належать або перебувають під контролем фізичних або юридичних осіб, що входять в цей список, повинні бути заморожені.

"Серед інших, до списку осіб, щодо яких застосовані обмежувальні заходи, входить колишній міністр внутрішніх справ України В. Захарченко", - вказується в рішенні суду.

Слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки накладення арешту на майно сприятиме меті кримінального провадження, а ненакладення може призвести до незворотних наслідків.

Раніше Печерський райсуд Києва 30 січня скасував арешт майна нідерландської компанії Фонд Адміністративне бюро LVV, що належить колишньому главі МВС України Віталію Захарченкові.

Раніше повідомлялося, що екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його найближче оточення підозрюють у відмиванні 10 мільярдів гривень через Смартбанк.

Нагадаємо, в травні 2018 року суд дозволив заочне розслідування щодо екс-глави МВС Захарченка, якого підозрюють також в організації перевищення влади і повноважень правоохоронцями проти євромайданівців.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp