Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У НАТО готуються до російських ракет у Європі

15 лютого 2019 р., 22:44

Російські ракети будуть у Європі.

Із завершенням дії Договору про ракети у світі настане нова реальність, і альянс починає до неї готуватися, заявив Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п'ятницю, 15 лютого, заявив, що альянс повинен бути готовий до дій у новій реальності, при якій Росія розмістить значні ядерні військові потужності біля своїх європейських кордонів. Про це він сказав, виступаючи в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє Європейська правда.

При цьому Столтенберг підкреслив, що НАТО залишає для Росії "вікно" в шість місяців для відновлення дії Договору про ліквідацію ядерних ракет середньої та малої дальності, здатних нести ядерний заряд. Однак, за словами генсека, альянс уже зараз, не чекаючи на завершення цього періоду, має готуватися до припинення дії цього договору.

"Хоча ми й хочемо уникнути гонки озброєнь, ми не можемо дозволити собі бути наївними... Ми повинні готуватися до миру без ядерної угоди і з великою кількістю російських ракет у Європі", - підкреслив він.

Генсек зазначив, що Росія 12 років тому, під час відомої промови Путіна в Мюнхені, першою висловила сумнів у необхідності збереження ядерної угоди.

"Саме тут Путін уперше висловив бажання залишити ДРСМД. Цей договір виконувала тільки одна сторона, і це не додавало нам безпеки", - пояснив він.

Генсек відзначив також зростання військової потужності Китаю: "Зростання [військової могутності] Китаю - це так само виклик".

Раніше повідомлялося, що Єнс Столтенберг на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки провів зустріч з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Столтенберг заявив, що особисто просив Лаврова звільнити українських моряків і кораблі.

Напередодні стало відомо, що НАТО має намір збільшити свою військову присутністьу Чорному морі. Німеччина також запевнила в готовності забезпечити присутність кораблів ВМС бундесверу в Чорному морі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp