Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Через Brexit ЄС змінює правила авіасполучення

15 лютого 2019 р., 22:50

Британські авіаперевізники продовжать літати в ЄС.

До 26 жовтня 2019 року британським авіаперевізникам дозволять надавати послуги повітряного транспортування між Британією та іншими 27 країнами ЄС на певних умовах.

У Євросоюзі готують зміни домовленостей по авіасполученню для пом'якшення можливого порушення повітряного сполучення у зв'язку з Brexit. Про це в п'ятницю, 15 лютого, повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Сьогодні в Комітеті постійних представників Ради ЄС посли країн-членів затвердили мандат головуючої Румунії на переговори з Європарламентом за пропозицією, яка дозволяє британським ліцензованим перевізникам надавати послуги повітряного транспортування між Британією та іншими 27 держав-членів", - йдеться в повідомленні.

Ці права залежатимуть від надання еквівалентних прав Британією і за умови дотримання нею умов, що забезпечують чесну конкуренцію.

"Спеціальне положення забезпечуватиме право виконувати регулярні рейси в рамках зобов'язань за державним обслуговуванням до 26 жовтня 2019 року з тим, щоб забезпечити безперервність державних послуг, поки національні органи влади вносять необхідні зміни", - повідомляє Рада ЄС.

Перша зустріч для узгодження остаточного тексту документа відбудеться 19 лютого.

Нагадаємо, дедлайн Великобританії щодо виходу зі складу Європейського Союзу призначений на 29 березня.

Раніше повідомлялося, що темпи зростання британської економіки в останні три місяці 2018 року були найнижчими за останні шість років. Таке уповільнення було зафіксоване на тлі побоювань, пов'язаних з Brexit.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp