Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Користувач Facebook, який звинувачував прикордонника у хабарництві, сам виявився правопорушником

18 лютого 2019 р., 16:50

Останнім часом почастішали випадки пропозиції неправомірної винагороди військовослужбовцям Державної прикордонної служби.

Особливу «популярність» це явище має на західних рубежах нашої держави. Намагаючись перетнути кордон з порушенням чинного законодавства у пунктах пропуску чи поза ними, деякі ділки сподіваються на вирішення питань з прикордонниками за допомогою хабаря. Так, на ділянці відповідальності Західного регіонального управління протягом минулого року зафіксовано більше 120 спроб підкупу посадових осіб Держприкордонслужби, на які порушники отримали категоричні відмови.

Звісно, відмова прикордонників від неправомірної вигоди не вирішує того чи іншого питання хабародавців, а відтак, обурені справедливими, проте не вигідними для них діями, правопорушники намагаються дискредитувати військовослужбовців перед суспільством. З цією метою вони нерідко намагаються поширювати неправдиву та викривлену інформацію про подію, що сталася, намагаються відзняти відео у вигідному для них форматі та викласти їх у соцмережах чи розповсюдити через засоби масової інформації.

Подібний випадок стався вчора у пункті пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною. Як свідчать записи зі службових камер відеоспостереження, наш співвітчизник неодноразово намагався перетнути державний кордон поза чергою. Прикордонний наряд не дозволив йому об’їхати інші транспортні засоби, попередив про відповідальність за порушення режиму у пункті пропуску та повернув у чергу. Невдоволений такими діями прикордонника, водій мікроавтобуса намагався скомпрометувати військовослужбовця за допомогою фейкового відео. На ньому він звинувачує прикордонника у начебто вимаганні хабаря. Втім, жодна з камер не зафіксувала факт хабарництва, у той час як чітко відстежуються неодноразові спроби позачергового проїзду мікроавтобуса та його повернення нарядом.

У зв’язку з цим, Державна прикордонна служба вкотре звертається до подорожуючих з вимогою суворо дотримуватися чинного законодавства при перетині кордону, не намагатися чинити опір законним діям прикордонних нарядів та не пропонувати їм хабарі задля вирішення своїх питань. Нагадаємо, відповідальність передбачена не лише за отримання, а й пропозицію неправомірної вигоди.

Будьте відповідальними, не пропонуйте хабарі на кордоні, а якщо вам стануть відомі факти хабарництва або протиправних дій службових осіб у пунктах пропуску, переконливо просимо негайно повідомляти про них на відомчий телефон Довіри: (044) 527-63-63.









Прес-служба Чопського прикордонного загону

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp