Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На які класи захисту діляться броньовані двері

19 лютого 2019 р., 13:14

Комфорт і безпека приміщення у великій мірі залежить від якості вхідних дверей, тому наразі найбільшою популярністю користуються металеві броньовані двері.

При купівлі не досить оцінювати комплектацію і оздоблення дверей. Варто приділяти увагу такому важливому показнику як клас захисту. Чим вище клас, тим більша міцність конструкції і стійкість її до зламу.

Стандартом України ДСТУ EN1627:2014 визначено шість класів зламостійкості броньованих дверей у відповідності до товщини і якості металу обшивки, методу кріплення замків і фурнітури, а також їх захищеності від зовнішнього впливу. Варто зауважити, що замки і фурнітура мають окрему класифікацію щодо зламостійкості і підбирати їх треба окремо. Компанії, що постачають якісні бронедвері від виробника на український ринок, дотримуються прийнятих норм сертифікації і вказують належність продукції до відповідного класу.

Як визначають клас броньованих дверей

Для визначення класу застосовують інструменти і дії, до яких вдаються реальні зловмисники. На основі тестування відповідним чином облаштованих дверей визначається їх відповідність тому чи іншому класу. Умовно вважають двері 1, 2 і 3 класів зі слабким рівнем захисту, натомість двері з потужним захистом належать до 4, 5 і 6 класів.

Класи захисту металевих дверей в Україні

1-й клас дверей протистоїть проникненню без використання будь-яких засобів, окрім фізичної сили людини. Іншими словами, виробник гарантує, що двері 1-го класу неможливо вибити плечем, ногою і т.і.

2-й клас
захистить приміщення від злому із застосуванням звиклого господарського інструменту, такого як пасатижі, викрутки, клини.

3-й клас
передбачає протистояння зламу двері ломом або цвяходером. Цвяходер (лапка або фомка) – один з улюблених злодійських інструментів у вигляді ломика особливої ​​форми.

4-й клас дверей повинен опиратися проникненню із застосуванням більш складного знаряддя - пилки, електродрилі, сокири, молотка, зубила.

5-й клас убезпечує від зламу з використанням різноманітного електричного приладдя, включно з болгаркою з діаметром кола до 125 мм.

6-й клас – найвищій, забезпечує протистояння двері потужним електроінструментам, до прикладу, болгарці з диском 230 мм, ударному дрилю чи перфоратору.

Зауважимо, що інструментарій, якому протистоїть кожний клас дверей, містить в собі знаряддя всіх попередніх класів.

Bodyguard і інші провідні бренди супроводжують власну продукцію сертифікатами про проходження необхідних випробувань і надання відповідної класифікації, які рекомендується перевіряти при придбанні броньованих дверей.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp