Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москалькова: Етапування Балуха займе до місяця

19 лютого 2019 р., 21:40

Володимира Балуха будуть етапувати близько місяця.

Куди саме направляють ув'язненого - невідомо: до моменту прибуття ув'язненого кінцеве місце відбування покарання не повідомляється ні його родичам, ані адвокату.

Етапування українського ув'язненого Володимира Балуха може тривати близько місяця. Про це у вівторок, 19 лютого, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Кінцеве місце відбування покарання не повідомляється родичам і адвокату до моменту фактичного прибуття до нього ув'язненого. Зазвичай на таку дорогу, до того місця, куди він відправлений відбувати покарання, йде від двох тижнів до одного місяця", - сказала Москалькова.

У повідомленні також йдеться, що у Балуха "нормальне самопочуття, ніяких скарг з приводу стану здоров'я він не висловлював".

Раніше Ахтем Чийгоз повідомляв, що Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО в Краснодар.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

В результаті, суд в анексованому Криму засудив активіста до 4 років і 11 місяців колонії загального режиму.

У жовтні 2018 року Володимир Балух вирішив припинити голодування, яке розпочав у березні. Перед цим "Верховний суд" анексованого Криму скоротив на місяць термін його ув'язнення.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp