Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Канаді розгорівся скандал навколо прем'єра Трюдо

19 лютого 2019 р., 21:45

Скандал може вдарити по рейтингу Трюдо.

Через політичний скандал звільнилися радник Трюдо і міністр юстиції Канади. Скандал виник через тиск на генпрокурора.

У Канаді розгорівся політичний скандал навколо прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо, пише газета Globe and Mail.

На цьому тижні з уряду Трюдо пішов Джеральд Баттс - головний політичний радник прем'єра. Минулого тижня звільнилася міністр юстиції і генеральний прокурор Джоді Вілсон-Рейбоулд. Відхід двох високопоставлених чиновників пов'язаний з політичним скандалом навколо Трюдо.

Газета Globe and Mail раніше опублікувала матеріал, в якому йшлося про те, що високопоставлені чиновники в офісі прем'єр-міністра в 2018 році надали тиск на тодішнього генерального прокурора.

Мета тиску на генпрокурора полягала в тому, щоб допомогти компанії SNC Lavalin уникнути кримінального переслідування. Скандал наразі гризе уряд Трюдо і має відставки через свою нездатністю спростувати твердження на тлі скандалу, пише видання.

Як зазначає газета, скандал може вдарити по рейтингах популярності прем'єра і послабити його вплив на партію.

Раніше повідомлялося, що Трюдо приніс офіційні вибачення представникам сексуальних меншин країни за дискримінацію, що тривала десятиліттями з боку федеральної влади.

Також Трюдо приніс вибачення за відмову канадського уряду прийняти єврейських біженців, які прибули на кораблі Сент-Луїс з нацистської Німеччини в 1939 році.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp