Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський теніс оселився на сторінках

20 лютого 2019 р., 18:50

Для тих, кому цікаво

13 лютого у прес-центрі ОДА презентували книжку Василя Гаджеги, Іллі Гулянича, Івана Маріонди, Михайла Молнара «Закарпатський теніс від витоків до наших днів» – першу про цей вид спорту в області. До речі, в інших регіонах України аналогічних досі теж не було.

– Змістовна, якісна, гарно ілюстрована – ця книжка є певною даниною тенісистам, які стільки років і навіть епох прославляють Закарпаття, – зазначив т. в. о. директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Василь Комарницький. – Це чергове видання, опубліковане завдяки Програмі підтримки закарпатських авторів. Лише торік за нею побачили світ 17 збірок. Попри те, що більшість областей відмовилися від фінансування таких проектів, ми втілюємо їх у життя.

Присутній на презентації голова обласної федерації тенісу Володимир Алексій подякував за створення унікального видання авторам, ветеранам спорту, крайовій владі. «Цьому передувало багато дискусій, зустрічей, досліджень історії тенісу на Закарпатті, – розповів він. – У підсумку була знайдена «золота сере­дина», яка і відображає реальний стан справ у нашому улюбленому виді спорту. Закарпатський теніс має 125-річну історію. І за цією датою стоять видатні здобутки наших спортсменів – чемпіонів не лише України, а й призерів міжнародних змагань».

Василь Гаджега наголосив: «Наші гравці в теніс, футбол і жіночий гандбол за кількістю спортивних звань випереджають сумарно всі інші види спорту. Тенісисти в усі часи прославляли наш край у державі й за кордоном, це наша візитівка і наша гордість».

Загалом автори книжки ставили собі за мету відстежити зародження та розвиток великого тенісу на Закарпатті впродовж 125 років – саме таку поважну дату він святкував у жовтні 2018- го. Іван Маріонда підкреслив: «Ті досягнення, якими пишається крайовий теніс, обов’язково примножать прийдешні покоління спортсменів, адже все більше батьків підтримують прагнення своїх дітей займатися саме цим видом».

Участь у презентації взяли й ветерани тенісу, професійні спортсмени, тренери, аматори, початківці й любителі. Серед присутніх були цілі родини, що кількома поколіннями грають у теніс і цінують його славні традиції на Закарпатті.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp