Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наливайченко в Ужгороді: цій владі лишилося 40 днів

21 лютого 2019 р., 07:58

Кандидат у Президенти представив свою програму дій

Екс-голова СБУ, кандидат у Президенти України Валентин Наливайченко у середу відвідав обласний центр Закарпаття. В Ужгородському прес-клубі він поспілкувався з крайовими журналістами, розповів про своє бачення розвитку країни і запропонував власний план дій для вирішення нинішніх проблем держави. А також представив свою довірену особу на Закарпатті – Володимира Чубірка.

– Для мене було важливим і я так і зробив: підготував стратегічний план – покроковий для країни, для наших громадян, щоб добитися ключового пріоритету в зовнішній та внутрішній політиці: деокупація всіх тимчасово окупованих територій України – Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Відновлення миру, деокупація, повернення України на шлях розвитку і знищення корупції у владі є пріоритетом моєї президентської програми, – заявив Валентин Наливайченко.

Політик вважає, що від війни з Росією постраждав не тільки Схід, а вся Україна. Аргумент – наочна стагнація, коли навіть західні регіони держави не мають розвитку. Аби це змінити, В.Наливайченко пропонує створити міжнародний економічний фонд допомоги громадянам України, а також, заручившись підтримкою західних партнерів, вирішити дві найголовніші проблеми, що стримують економічний розвиток країни: закінчити війну і побороти корупцію на найвищих щаблях влади.

– Деокупація і виведення російських військ та спецслужб – це перше завдання. А друге – ліквідація корупції на вищих шаблях влади. Маємо повернути з офшорів мільярди, починаючи від Лазаренка і закінчуючи Порошенком. Зараз офшори щороку позбавляють економіку 5 мільярдів доларів. А це гроші на пенсії, на зарплати військовим, на соціальну сферу, – заявив лідер руху «Справедливість».

На зустрічі з мас-медійниками Валентин Наливайченко також вручив посвідчення своєї довіреної особи колишньому голові Закарпатської облради Володимирові Чубірку. Саме він очолює команду «Справедливості» в області. Цікаво, що сам кандидат у Президенти згадав і про закарпатські проблеми з реформою децентралізації (Наливайченко підтримує ОТГ), і про загострення стосунків з угорцями через мовний закон (політик проти мовної дискримінації і за множинне громадянство, але з обмеженнями в доступі власників багатьох паспортів на певні посади у владі і держслужбі), і про проблеми з інфраструктурою у регіоні, який є воротами в Україну.

В цьому контексті команда «Справедливості», крім загальноукраїнської стратегії розвитку, розробила ще й програми із розвитку кожного регіону. Для Закарпаття, за словами Володимира Чубірка, основними пріоритетами є розвиток туризму (в тому числі через відновлення доріг та іншої необхідної інфраструктури), відновлення машинобудування (як перший крок – підтримка заводу «Єврокар»), що дасть можливість створити значну кількість нових робочих місць, заборона на вирубку лісів, грамотний розвиток зеленої енергетики, створення еко-парків.

– Ми з Володимиром Чубірком зустрічалися з усіма послами країн Вишеградської четвірки і заручилися їх підтримкою щодо реалізації ідеї створення на Закарпатті низки еко-парків, які будуть цікаві не лише українським, а й європейським туристам. Але це можливо тільки після виборів, за умови, що в країні не буде корупції. Цій владі залишилося 40 днів. Ми повернемо Україну на європейський шлях розвитку і забезпечимо справедливість для наших громадян, – підсумував Валентин Наливайченко.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp