Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Британія і ЄС майже узгодили Brexit - ЗМІ

21 лютого 2019 р., 20:51

У Брюсселі кажуть про позитивні зрушення в переговорах по Brexit.

Сторони майже домовилися за спірним питанням так званого "бекстопу" для ірландського кордону.

Великобританія і Євросоюз майже погодили всі умови по Brexit, повідомляє агентство Reuters у четвер, 21 лютого, посилаючись на дипломатів у Брюсселі.

Зазначається, що сторони наближаються до окремої заяви, у якій ЄС виокремить тимчасовий характер так званого "бекстопу" для ірландського кордону."Бекстоп" - це гарантія того, що після Brexit між Ірландією, що входить у ЄС, і Північною Ірландією в складі Британії не виникне жорсткого кордону. Дехто з британських депутатів побоюється, що "бекстоп" може назавжди прив'язати країну до митного союзу з ЄС.

"Ми також розглядаємо оновлення декларації про майбутні відносини між ЄС і Великобританією після Brexit, щоб надати більшого значення "альтернативним домовленостям", до яких прагне Британія", - сказав дипломат ЄС. 

"Але до 28 лютого Мей не зможе отримати жодної твердої формули", - додав він.Інший дипломат зазначив, що британському парламенту належить чітко сигналізувати, що такий варіант матиме їхню підтримку у формі ратифікації угоди про Brexit. "Якщо вони це зроблять, ми підберемо точні слова в другий тиждень березня, і цей варіант буде затверджений на саміті", - сказав дипломат.

В іншому випадку саміт лідерів ЄС, який має відбутися 21-22 березня в Брюсселі, повинен буде погодити відстрочення Brexit після 29 березня, повідомили джерела, щоб уникнути гіршого сценарію Brexit без угоди.

Напередодні в Мадриді заявили, що в Брюсселі почали переглядати угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Нагадаємо, минулого тижня британський парламент відмовився переносити терміни виходу країни з ЄС.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp