Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Білак нині у Львові (ФОТО)

26 лютого 2019 р., 17:15

На робочому заході

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак сьогодні бере участь у зустрічі «Місцеві заходи з безпеки ромів», що відбувається у Львові. Це вже друге засідання Українського альянсу міст та регіонів з розвитку ромських ініціатив. До роботи зібрання також долучилися депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич та керівник Закарпатського обласного благодійного фонду «Благо» Елеонора Кулчар.

На заході обговорюють права ромської молоді в Україні, культуру нацменшини, право на громадянство, виборче право тощо. Серед тем - і «Ромські жінки у сфері малого бізнесу, підприємництва», «Дискримінація та стереотипи – формують бар’єри між людьми», «Атаки» тощо.

Розпочав захід в.о. міського голови Львова, заступник міського голови Андрій Москаленко. Також виступили голова відділу ромів та мандрівних груп директорату демократичного управління та антидискримінації Ради Європи Торстен Аффлербах та представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи Мортен Енберг.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак представив досвід та можливості Ужгорода у вирішенні проблем інтеграції ромів. Зокрема, було визначено стратегічні цілі для органів місцевої влади: легалізація та паспортизація (реєстрація місця проживання, питання соціального забезпечення, реалізація виборчих прав, надання медичної допомоги); вирішення питань із будівлями, на які не оформлено відповідних дозвільних документів; інтеграція та інклюзія в суспільство через реалізацію освітніх, культурних, спортивних програм. Крім того, серед акцентів – підтримка громадських організацій та благодійних фондів, які реалізують корисні ініціативи та співпрацюють із міським населенням; координування діяльності органів влади, правоохоронних органів, установ та організацій, що задіяні у процесі інтеграції ромів у суспільство.

На зустрічі представили ужгородські проекти, які вже попередньо обговорювали та отримали підтримку директорату демократичного управління та антидискримінації Ради Європи та Офісу Ради Європи в Україні. У результаті Ужгород прийняв головування на 2019 рік в Українському альянсі міст та регіонів з розвитку ромських ініціатив.

Після спільного обговорення члени зустрічі мали змогу обмінятися рекомендаціями.

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp