Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Встановлено обставини аварії літака з футболістом над Ла-Маншем

26 лютого 2019 р., 20:45

Управління з розслідування авіаційних інцидентів Великобританії опублікувало проміжний звіт про авіакатастрофу.

Літак, на якому перебував футболіст англійського клубу Кардіфф Сіті Еміліано Сала, що зазнав катастрофи над Ла-Маншем, чотири рази різко знижувався і набирав висоту в останні хвилини польоту. Про це йдеться в проміжному звіті британського Управління з розслідування авіаційних інцидентів, повідомляє The Times.

Слідчі підтвердили, що ні пілот Девід Ібботсон, ні легкий літак, на якому він летів, не мали ліцензії на пасажирські перевезення.Повідомляється, що літак почало сильно підкидати після того, як Ібботсон поскаржився авіадиспетчерам на погану видимість, перш ніж вдаритися об воду на швидкості близько 80 миль на годину (128 км/год).Синоптики попереджали про дощ над Ла-Маншем, і слідчі заявили, що не змогли підтвердити, чи мав пілот ліцензію на політ вночі або для навігації за приладами.У своєму останньому повідомленні Ібботсон підтвердив, що авіадиспетчери дали дозвіл на зниження при перетині Ла-Маншу. На той час літак уже здавався проблемним.Після цього останнього повідомлення протягом, приблизно, трьох хвилин літак кілька разів різко втрачав і набирав висоту, здійснивши серію крутих поворотів, перш ніж впасти в море.Літак розколовся на три частини, його уламки знайшли на глибині близько 68 метрів за 22 морських милі на північний захід від острова Гернсі. На борту виявили тіло Еміліано Сали, тіло 59-річного пілота досі не знайдено.Слідчі продовжать роботу, сподіваючись отримати більше інформації з аналізу радіолокаційних даних, щоб спробувати зрозуміти, що сталося в останні кілька хвилин польоту, і оцінити "можливі наслідки погодних умов у районі під час аварії".Нагадаємо, Сала прямував з Нанта в Кардіфф приватним літаком, коли той зник з радарів. З борту футболіст встиг відправити повідомлення про те, що літак ось-ось розвалиться.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp