Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Укроборонпром заперечує використання деталей з РФ

27 лютого 2019 р., 18:14

Відсутні деталі закуповують по всьому світу, але не в Росії, кажуть у концерні.

Концерн офіційно не закуповує запчастини в Росії і запевняє, що на підприємствах контрабандні деталі не використовують.

Держконцерн Укроборонпром не купує і не поставляє деталі та запчастини з Росії. Про це повідомив перший заступник генерального директора концерну Сергій Омельченко в середу, 27 лютого, повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що "протягом останніх років налагоджено виробництво в Україні більше половини з переліку деталей і матеріалів, які використовуються у виробництві, ремонті озброєння і техніки".

"У той же час, ще цілий перелік деталей, які заміщені. Вони раніше вироблялися на території Росії, а зараз не поставляються. Вони заміщені західними аналогами", - стверджує Омельченко.

За його словами, офіційного імпорту запчастин для військової техніки та озброєння з Росії бути не може.

"Тобто, контрабанда, офіційний імпорт - це питання правоохоронних органів. Офіційного імпорту ніякого не може бути з країною-агресором. Але в той же час, якщо нам потрібно поставляти озброєння і військову техніку в ряди наших Збройних сил, Укроборонпром здійснює роботу по отриманню відповідних матеріалів і деталей по всьому світу. Звичайно, мова не йде про закупівлю деталей або будь-яку торгівлю з Росією", - додав він.

Незважаючи на заяви чиновника, Укроборонпром раніше відсторонив від посад директорів двох оборонних підприємств.

Відзначимо, згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.У відповідь на розслідування Укроборонпром звинуватив журналістів у маніпуляціях, а Гладковський попросив припинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp