Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США створюють єдину дипмісію в Єрусалимі

4 березня 2019 р., 21:03

Будівля посольства США в Єрусалимі.

Держдепартамент офіційно об'єднує консульство і посольство США в Єрусалимі в одну структуру.

Консульство і посольство США в Єрусалимі об'єднаються в понеділок, 4 березня, в єдину структуру. Про це повідомила прес-служба Держдепартаменту.

У відомстві нагадали, що даний крок був анонсований ще в жовтні 2018 року.

"Це рішення було продиктоване нашими глобальними зусиллями щодо підвищення ефективності та результативності наших дипломатичних відносин і операцій. Це не означає зміни політики США щодо Єрусалиму, Західного берега або Сектора Газа", - йдеться в заяві Держдепу.

При цьому наголошується, що США як і раніше не займають будь-якої позиції щодо остаточного статусу Єрусалиму, включаючи межі і лінії розмежування.

"Конкретні кордону ізраїльського суверенітету в Єрусалимі є предметом переговорів між сторонами про остаточний статус. Адміністрація як і раніше повністю прихильна зусиллям з досягнення міцного і всеосяжного миру, який забезпечить більш світле майбутнє Ізраїлю і палестинцям", - вказали в Держдепартаменті.

Нагадаємо, в кінці 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і розпорядився перенести туди американське посольство.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp