Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українським школярам замінили атестат про освіту

6 березня 2019 р., 21:21

У школах атестат замінили свідоцтвом.

В українських школах атестат про середню базову / повну освіту замінили свідоцтвом. Відповідну постанову прийняв уряд на засіданні в середу, 6 березня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Зазначається, що українські школярі відтепер отримуватимуть після четвертого класу свідоцтво про отримання початкової освіти; після дев'ятого - свідоцтво про здобуття базової середньої освіти; а після завершення школи в 11-му (12-му) класі - свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти.

Як наголошується, щоб всі ці документи були доступні для осіб з вадами зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

"Ще з радянських часів у нас атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але у всіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи повинні бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами у школах. Отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Тепер така можливість з'явиться", - пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Раніше стало відомо, що число учнів у школах Києва збільшується у 20 разів швидше, ніж зростає кількість місць у школах.

Також повідомлялося, що Міністерство освіти і науки включило в програму 11 класів з історії України тему зі створення Православної церкви України і надання томосу про автокефалію.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp