Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США визначилися з відповідальним за Україну і РФ топ-дипломатом

6 березня 2019 р., 22:17

Філіп Рікер.

США визначилися з кандидатурою помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії замість Весса Мітчелла, який у лютому пішов у відставку.

Про це в середу, 6 березня, повідомляє Європейська правда.Повідомляється, що тепер Мітчелла замінить кар'єрний дипломат Філіп Рікер, який до останнього часу обіймав посаду цивільного заступника головнокомандувача Об'єднаних сил США в Європі і радника з політичних питань.

Зазначається, що офіційного представлення Рікера ще не було, але ЗМІ стверджують, що він почне працювати з 18 березня.

Повідомляється, що сам Рікер 4 березня перебував з візитом на Балканах і побіжно згадав про своє призначення, зазначивши, що "початок моєї роботи на цій посаді - це можливість просунутися в переговорах з Косова".

Інформацію про призначення Рікера підтвердив представник Держдепу Роберт Палладіно на брифінгу 5 березня.

"Пізніше в цьому місяці ми будемо раді знову вітати у Вашингтоні посла Філіпа Рікера. З 18 березня він стане заступником держсекретаря у справах Європи і Євразії", - оголосив він.

Відомо, що з 2008-го по 2011-й рік Рікер працював послом США у Македонії, а з 2011 до 2013 року був заступником помічника секретаря Бюро.

Мітчелл, серед іншого, був відповідальним за врегулювання спору між Угорщиною та Україною через закон про освіту.

Раніше в США заявили про необхідність заміни керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Також повідомлялося, що заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Хейл 5-7 березня перебуватиме з візитом у Києві, де проведе зустрічі з керівництвом країни.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp